1/4 Rotterdam Marathon

1/4 Rotterdam Marathon

25 oktober 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Oef dat is best vroeg… om 7 uur al in de auto onderweg naar Rotterdam om daar de kwart marathon te gaan lopen. Gelukkig was het een mooie dag en een geweldige zonsopgang zo onderweg naar Rotterdam.

Ik liep deze 1/4 Marathon mee met Nationale Nederlanden en mocht daar ook parkeren. Helemaal geweldig! Bij binnenkomst even mijn startnummer en shirt in ontvangst nemen en toen op naar boven om te gaan omkleden. Onderweg naar boven kom ik Tonny tegen. Na wat geklets naar boven. Hier is alles super goed geregeld! Broodjes, eten en drinken. Omkleden kan ik een grote ruimte en zelfs je tas wordt in een bewaakte garderobe achtergelaten. Onderweg naar beneden kom ik Bjorn Koreman nog tegen op de roltrap en het leuke was ik krijg een box van hem en hij wenste mij succes!! Zelf zou hij niet lopen vandaag maar zijn team genoten van NN Running team aanmoedigen.

Op naar de start… Rotterdam en de start dat was nog een dingetje weet ik. Ik had van te voren goed uitgezocht waar ik heen moest want vanaf het NN gebouw naar de start was het nog wel een 20 a 25 minuten lopen. Dat was dan ook het enige wat ik wist. Dus toen ik bij NN de deur uitliep naar de start. Wat overigens nog best fris was… ben ik maar achter de menigte aangelopen. Onderweg nog twee jongens van NN die aan mij vroegen waar moeten we heen… ik antwoordde achter de menigte aan. Tot we opeens bordjes zagen met Start erop… dus deze maar netjes volgen want ja we moesten toch naar de start. Echter, deze bordjes wezen je heel netjes naar de start van de hele marathon en niet naar die van de kwart. Dus bijna op de Erasmusbrug zeiden twee tegemoet komende dames dat we de verkeerde kant op gingen als we naar de start van de kwart wilden. Dus omgekeerd en achter hun aan naar de juiste start.

Inderdaad wat ik van 2 jaar geleden ook al wist bij de kubuswoningen. Met mijn startnummer 20015 mocht ik in het eerste vak starten. Na “You never walk alone” van Lee Towers mochten we onderweg… het was druk heel druk. Gelukkig wilde ik geen snelle tijd neerzetten en liep dus lekker met de menigte mee… Met 5:30 per kilometer was ik al tevreden na die halve marathon van zondag vierminuten onder mijn PR nog in de benen. Opening ging dus te snel en in 5:15 kwam ik de eerste kilometer door. Het liep lekker dus lekker doorgaan. Kilometer twee werd het wat smaller en daardoor wat drukker… goed kijken waar je loopt want op de klinkertjes rond de Kralingse plas breek je zo een enkel, als je je voet verkeerd neerzet. Bij kilometer drie moesten we even op gevoel lopen. Dus opkomende zon door de bomen verblinde je gewoon waardoor je eigenlijk niks meer zag. Kilometer vier was heerlijk door de opzwepende muziek van DJ Flyon welke helaas niet in zijn rode brandweerwagen langs het tien kilometer parcours mocht staan stond met een draagbare installatie genoeg herrie te maken om ons aan te moedigen. Ik had verteld dat ik langzaam aan zou lopen…. even de vorige kilometers erbij halen. 5:06, 5:09 4:58 en kilometer 5 in 4:52. Inmiddels hadden we het langste gedeelte langs de Kralingse plas gehad en gingen we weer langzaam terug naar het centrum van Rotterdam. Langs de waterpost want zoveel dorst had ik niet en 10 kilometer kan makkelijk zonder drinken. Kilometer zes de hoek om langs het Rozenburg park en bij kilometer zeven weer de hoek om. Hier is het opeens een beetje chaos er ligt een man op de grond en wordt gereanimeerd… Hoop dat alles goed is gekomen met hem! Bij kilometer acht komen we weer in de buurt van waar we gestart zijn en langzaam komt de Coolsingel in beeld. Vanaf hier wordt het ook een stuk drukker qua publiek en dat is altijd leuk… ze zorgen altijd dat je de laatste kilometer nog net dat beetje meer energie krijgt…. Nog even terug komen op de laatste vijf kilometers want inmiddels zitten we bij kilometer tien en kan ik de finish zien. Die gingen in 4:52, 4:47, 4:33, 4:44 en 4:26… die laatste tweehonderd meter naar de finish liep ik zelfs nog op een tempo van 4:00 per kilometer… gelukkig hoefde dat maar tweehonderd meter. Finish!! In een tijd van 50:46 was ik totaal niet ontevreden als je bedenkt dat ik weg wilde gaan op 5:30 per kilometer.

Het mooie van deze finish is dat we precies naast het NN gebouw finishen… perfect klein stukje lopen en naar binnen weer warme kleren aan doen! Nog even wat drinken en een snack en dan weer terug naar huis om thuis nog even de laatste kilometers op tv te kijken en te zien dat Bashir Abdi de hele marathon wint!! Het was een heerlijke dag! Thanks Nationale Nederlanden!!