30 van Amsterdam Noord

30 van Amsterdam Noord

10 september 2017 Uit Door Sander Tuinhof

De 30 van Amsterdam noord. Mijn voorbereiding op de marathon van Amsterdam. Trainingen van 30km die ik alleen heb gelopen gingen goed. Maar hoe gaat het in een wedstrijd? Hoe gaat het met eten en drinken? Natuurlijk al een tijdje aan het testen maar nog niet in wedstrijd vorm. Dus deze 30 km was een mooie test voor mij. 

Met de afgelopen dagen al het water wat naar beneden kwam had ik me voorbereid op een natte 30km. Gelukkig bleek dit mee te vallen en aan de start van de 30 km scheen zelfs het zonnetje. Dus samen met me vriendin richting Amsterdam Noord. AV Atos om precies te zijn. Ik ging de 30km lopen en me vriendin ter voorbereiding op der eerste halve marathon ging de 15km lopen. 

Om kwart voor 11 langzaam richting de start. Ze hadden voor deze wedstrijd wat pacers ingezet zodat je op de juiste snelheid de 30km kon afleggen. Ik wilde graag met de 5:30 per km mee lopen helaas kon ik alleen de pacers voor 5:40 en 5:20 vinden. Toen het startschot klonk en ik nog steeds niet de 5:30 had gevonden besloten om maar met de 5:40 te gaan mee lopen. Dus met een groepje van 15-20 mensen liepen we heerlijk bij elkaar. De eerste 10km heerlijk gelopen en in 56:56 afgelegd. Helaas vond ik het niet snel genoeg gaan en ben ik samen met een paar andere uit het groepje weggelopen. 
De tweede 10 km ging lekker. Ook het eten onderweg de zakjes van SIS (Science in Sportvlak voor elke drankpost gingen erg goed. Alles viel goed gelukkig goed en dus de tweede 10km was de snelste in 54:02. Hierna kregen we het zwaarste gedeelte kilometer 20 tot 30. Het was wat harder gaan waaien en die laatste 10km ging vol tegen de wind in over de dijk. Zelf had ik het gevoel dat ik stil stond. Achteraf gezien was me tijd 54:38 dus de laatste 20km behoorlijk in hetzelfde tempo gelopen. Met een tijd van 2 uur 45 min en 36 seconden was ik dik tevreden met deze test loop. 

Het was een super mooie loop door de polder van Amsterdam Noord. Vanaf AV Atos richting Zunderdorp hier vandaan richting Broek in Waterland. Hierna naar Zuiderwoude en weer terug door Broek in Waterland richting Zunderdorp waar de laatste 5km weer hetzelfde waren als de heen weg.

Mijn vriendin liep de 15km helaas was de start van haar na mij en was zij eerder binnen dan mij en dus heb ik dit keer geen foto’s van haar kunnen maken. Zij had hem gelopen in een mooie tijd van 1 uur en 34min rustig aan want aankomende weken staan er nog aardig wat wedstrijden en lopen op het programma. 

Te beginnen met de Appelloop op woensdag 13 september in Olst. Hierna gaan we het weekend de Damloop by Night en de Dam tot Damloop lopen. Dan het weekend na de dam tot dam loop gaan we richting Disneyland Parijs om hier de halve marathon te gaan lopen.