3e FlexRun Ons Tweede Thuis

3e FlexRun Ons Tweede Thuis

28 februari 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Jawel 27 februari was het dan weer zo ver… we mochten weer een run doen naja eigenlijk twee runs op een dag. De derde Flexrun van Ons Tweede thuis alweer en deze bestond uit een 1,2 km bij Atletiek vereniging Aalsmeer en de 5 km vanuit Ons Tweede thuis in Aalsmeer. Dit keer alleen met onze eigen loopgroep.

We waren door Atletiek vereniging Aalsmeer (AVA) uitgenodigd om een deel van de wedstrijd bij hun op de baan te doen. Dus smorgens op tijd die kant op. Het zonnetje scheen heerlijk op deze nog wat koude dag dus dat was alvast goed nieuws! Bij de atletiek vereniging aangekomen waren er al aardig wat mensen op de been en was de sfeer een beetje gespannen maar wel goed! Even omkleden en toen was het tijd voor de warming up. Eerst nog even zingen want mijn naamgenoot Sander was die dag jarig!

Klaar voor de start… de snelle gasten vooraan wel even allemaal op de lijn zetten zodat ze ook over de mat gingen. Want de atletiek verening had er zelf voor gezorgd dat de 1,2 kilometer die we zouden gaan lopen ook geklokt ging worden. Super leuk! Het startschot werd gegeven en hup daar gingen ze. Ik had besloten om met de twee snelste (Jack en Peter) mee te gaan om ze een beetje uitdaging te geven en om ze een beetje af te remmen zodat ze niet na een rondje alweer helemaal dood waren. We liepen met z’n drieen op hoog tempo… behoorlijk hoog tempo! Na anderhalf rondje ging de snelste van de twee toch wat sneller en ben ik met hem mee gegaan! We liepen op dat moment rond de 4 minuten per kilometer…! Na de eerste kilometer had hij nog zoveel energie over dat ik hem heb weggestuurd en hij de laatste 200 meter al sprintend heeft afgelegd! Over de finish kwam ik nog een klein jongetje tegen die helemaal in zijn eentje liep dus daar aangesloten en daar ging ik voor mijn vierde rondje. Super leuk om met hem zijn laatste rondje te lopen. Onder tussen gingen liep de rest van de groep ook lekker hun rondjes op de baan! Nadat alle lopers en frame runners binnen waren en hun medaille om hadden ging de jury de uitslag opmaken. Op het podium werden de eerste drie lopers van de jongens en de meisjes op geroepen en kregen ze vanuit AV Aalsmeer nog een mooi bloemetje!

Op naar de volgende locatie voor de andere run want we zouden ook nog een 5 km lopen vanaf het Dienstencenterum van Ons Tweede thuis in Aalsmeer. Hier aangekomen eerst nog even wat koffie wat eten en nagenieten en praten over de eerste run.

Nadat alle deelnemers aanwezig waren hebben we eerst even een leuke groepsfoto gemaakt en elke deelnemer gekoppeld aan een hardloopmaatje zodat niemand alleen loopt. Klaar voor de start en weg waren we. Nico en Tamara hadden een leuk parcours uitgezet welke met linten en bordjes makkelijk te volgen was. Vanaf Ons Tweede thuis liepen we naar de nieuwe busbaan waar we even goed moesten uitkijken met oversteken. Via het fietspad liepen we richting de atletiekbaan waar we deze morgen al hadden hard gelopen. Hier gingen we omheen langs het seringenpark vol tegen de koude wind in. Langs de Stommeermolen naar beneden en via de Zwarte weg kwamen we weer terug bij Ons Tweede thuis. Ook hier lag het tempo bij sommige lopers erg hoog. Zo kwam de nummer een door de finish in een tijd van 23 minuten, nummer twee deed er 26 minuten over en de nummer drie Sebas waar ik mee liep deed er 28 minuten over. Ook de Frame runners waren hier aanwezig en de eerste twee hadden een mooie onderlinge strijd en kwamen 3 seconden na elkaar over de finish! Hier kreeg natuurlijk ook elke deelnemer een medaille en toen onze eigen bezemwagen Rover op de fiets over de finish was waren alle deelnemers binnen en konden we terug kijken op een hele geslaagde ochtend en middag met twee super leuke loopjes!! Op naar de volgende Uithoorns Mooiste op 24 april!