Adidas run to the sun!

Adidas run to the sun!

27 oktober 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Zaterdag de dag dat je normaal kan uitslapen gaat de wekker om half 7. In bed liggend hoor ik de regen behoorlijk hard naar beneden komen. Kwart voor 8 moesten we aanwezig zijn bij Runnersworld Amsterdamse bos voor de Adidas run to the sun evenement. Het bleef maar regen en regen… We zijn niet van suiker dus hup vanuit de Kwakel naar Amstelveen mijn vader ophalen en door naar Runnersworld. Nog steeds begeleid door de regen en de velen wolken. Dus opgaande zon hadden we al uit ons hoofd gezet.

Aangekomen bij de Runnersworld worden we al vrolijk welkom geheten door het Adidas team en krijgen we meteen de nieuwe Solarboost Adidas schoenen in ons handen. Even passen even wisselen ja deze zitten goed. Onder tussen vulde de winkel zich al met wat meer mensen. Nadat we met een man of 25 waren en iedereen zijn schoenen aan had. Kwam het welkoms praatje… iets met het komt allemaal wel goed, is iedereen goed aangekleed en kunnen we op pad?

Buiten aangekomen nog even een paar laatste spetters en toen hup onderweg. We moesten nog even 3 km lopen naar het punt waar de Solarboost letters stonden en waar een fotograaf ons stond op te wachten om wat mooie foto’s van de opgaande zon te maken. Toen we weg liepen was het nog aardig donker en op een tempo dat de hele groep bij elkaar bleef gingen we onderweg. Na 200 meter was bij vele de eerste verbazing een feit. Normaal wat vanuit Runnersworld Amsterdamse bos georganiseerd wordt, gaat je raad het al het Amsterdamse bos in. Echter we kozen i.p.v. links rechts te gaan en gingen richting Uilenstede. Langzaam begon het wat lichter te worden en het was droog. Langs de ooievaars die ons aankeken wat we zo vroeg op de ochtend aan het doen waren. Waren we niet veel later aangekomen bij de Amstel. Tussen het Rembrandtmonument en de Riekermolen stonden de letters Solarboost heel mooi neergezet. Even een groepsfoto maken en daarna voor wie wilde nog wat individuele foto’s. Om een beetje warm te blijven hadden ze nog wat leuke oefeningen bedacht. In een rondje rennen en aan elk cijfer zat een oefening gekoppeld. Ondertussen gebeurde eigenlijk wat niemand die ochtend verwacht had. We hadden een super mooie zonsopgang. Na alle oefeningen en foto’s toch nog maar een paar groepsfoto’s maken. Toen was het even tijd om niks te doen. Even tot jezelf komen. Even alleen maar genieten van de geweldige zonsopgang die we deze ochtend cadeau kregen. Ondertussen had de groep toeristen welke met bussen naar de molen vervoerd waren ook de letters Solarboost gevonden. Alsof het de letters I amsterdam waren werden er verschillende poses gemaakt en ging iedereen op de foto. We waren klaar en mochten weer terug naar de winkel.

Terug bij de winkel stond er namelijk een ontbijt op ons te wachten. Maar eerst een glaasje water of een smootie. Een grote bak yoghurt en je kon nog wat ontbijtballetjes die gevuld waren met dadel nemen. Super goed geregeld allemaal. Daarna mochten de schoenen weer uit en ingeleverd worden en konden we met een voldaan gevoel terug naar huis.

Runnersworld Amsterdamse bos en Adidas super bedankt voor dit
run to the sun evenment.