Aftershokz Aeropex

Aftershokz Aeropex

19 november 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Spannend… afgelopen zondag mocht ik dankzij Aftershokz en Marijke (@heartrunninggirl) de Aeropex testen tijden mijn NN Zevenheuvelenloop.
Waarom wilde ik deze zo graag testen… oortjes vallen na 8 km bij mij altijd uit en andere dingen vind ik vervelend zitten. Ook heb ik de pech dat ik met een oor minder hoor. Aangezien Aftershokz gebruikt maakt van bot geleiding om muziek af te spelen wilde ik dus weten hoe dat bij mij zou uitpakken.

Afgelopen dagen al contact gehad met Marijke die een volgens Aftershokz hun Shokzstar is. Ze had nog een oud model van Aftershokz liggen voor mij om is te testen. Echter, twee dagen ervoor stuurde ze me een berichtje dat ze nog een Aeropex had kunnen regelen welke ik kon gaan testen. Zondag ochtend bij de Vereeniging afgesproken een kleine uitleg gekregen over de Aftershokz. Ze liet me zien hoe ik hem met mijn horloge kon koppelen. Dit duurde wel geteld 30 seconden. Dus ik was klaar om de Aeropex aankomende 15 km te gaan testen. Dus hup dat ding op en gaan… Eerste wat me opviel was dat hij best wel heel licht is en dat je amper merkt dat je hem op hebt. Het gekke is ook je hebt niks in je oor zitten.

Via mijn Garmin 245 die nu verbonden was met de Aftershokz kon ik heel makkelijk de nummers bedienen die ik vooraf al op mijn horloge had gezet. Het bedienen van de koptelefoon zelf bij me oor was makkelijk. Zo kon ik hem makkelijk op pauze zetten, harder en of zachter zetten. Een ander nummer opzetten of hetzelfde nummer nog een keer opzetten ging ook makkelijk.Het bedienen met mijn horloge was makkelijk. Met drie drukken was het volume aan te passen. Het leuke was ook dat ik niet eens meer merkte dat ik aan een kant minder hoor… door dat geluid via de botgeleiding gaat leek het wel alsof ik bij me slechte oor meer hoorde dan me andere oor. In het startvak waar het nogal rumoerig was had ik het geluid wat harder gezet om is te testen hoe hard hij kon. Geloof me je kunt je muziek prima horen als het druk is. Eenmaal onderweg merkte ik dat het geluid te hard had staan ondanks dat hoorde ik de mensen om mij heen nog wel. Geluid dus wat zachter gezet en hup door… Het geluid is echt super mooi. Na een tijdje voel je ook niet meer dat je iets op je hoofd of eigenlijk bij je oren hebt. Ik heb hem ongeveer 2 uur lang getest en moet zeggen, ik ben bijzonder positief over deze koptelefoon…. Nu maar even wachten op Black Friday is kijken wat Aftershokz voor leuke aanbieding heeft.

Grappig eigenlijk dat ik de Aeropex een aardig tijdje in mijn bezit heb gehad maar ik er helemaal geen foto’s van heb gemaakt omdat ik zo druk bezig was met en het lopen en het genieten van de muziek.
Aftershokz en Marijke echt heel erg bedankt dat ik deze mocht testen!