Airborne Freedom Trailrun 18km

Airborne Freedom Trailrun 18km

15 september 2019 Uit Door Sander Tuinhof

“Run to remember Freedom” een mooie tekst en een nog mooiere trailrun.
18 kilometer van sportcentrum Papendal naar de John Frost brug in Arnhem.

Afgelopen zaterdag 14 september hebben mijn vriendin en ik samen de 18 km Airborne Freedom Trail gelopen. Rond een uurtje of half 2 waren wij aanwezig op Papendal. Hier in de multihal hebben wij ons startnummer opgehaald en toen weer heerlijk naar buiten want het was prachtig weer. Een graag of 22 was het die middag. De start zou rond 3 uur zijn en we zouden rond half 3 vanaf Papendal lopend naar de start gaan, wat zich aan de rand van het sportcomplex bevond.

Bij ons startnummer zat ook een herdekings kruisje. Wij hadden een stift mee genomen zodat we een tekst op het kruisje konden zetten. Andere mensen vonden het een goed idee en mijn stift werd veel vuldig gebruikt door andere die ook snel nog even wat op hun kruisje gingen zetten. Half 3 gingen we onderweg naar de start.

Bij een grote tent aangekomen mochten we in kleine groepjes naar binnen. Hier werd een mooie boodschap afgespeeld en na de boodschap gingen de flappen van de tent open en was het startsein gegeven. Als snel kwamen we bij het tunneltje in Wolfheze. Hoe hier ooit jeeps doorheen hebben gepast mag mij een raadsel zijn. Nog geen kilometer onderweg en een groot deel van de groep voor ons gaat de fout in. In plaats van links af de helling op te gaan lopen ze rechtdoor. Een deel heeft het snel in de gaten en komt terug… en de andere… geen idee… hoop dat ze nog op de goede weg gekomen zijn.

De heuvel op door het bos heen over de heide kwamen we aan in Oosterbeek. Airborne museum in Park Hartenstein waar we wat te drinken kregen en waar een tent stond waar we doorheen gingen. Ook stond hier een zweefvliegtuig opgesteld. Via de oude kerk en de weilanden vervolgenden we onze weg naar uiteindelijk de Airborne War Cemetery. De begraafplaats… aparte plek… stil maar toch rumoerig… We hebben er in stilte overheen gelopen. Ons kruisje neergezet en gedacht aan alles en iedereen die om gekomen zijn voor onze vrijheid. Sommige veel jonger dan wij nu zijn…

Hier was onze tweede drinkpost ook en hierna zijn we nog via een park met een flinke helling verder gelopen richting Arnhem. Nog even door de woonwijken en uiteindelijk kwamen we aan bij de Nederrijn. Via de Rijnkade welke ons naar de finish van onze 18 km trail leidde. Met een mooie medaille om werden we met de bus terug naar Papendal gebracht.

Van deze hele tocht heb ik een filmpje gemaakt want ik had tijdens deze run mijn GoPro mee.

Super mooie trailrun en raad hem zeker iedereen aan. Goede organisatie van Mudsweattrails!