ALFA LAVAL STEVENSLOOP 2022

ALFA LAVAL STEVENSLOOP 2022

22 maart 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Vorige maand kreeg ik een berichtje van Rick Geursten… heb je zin om met mij de Stevensloop te gaan doen? Agenda checken geen plannen dus waarom niet! Ingeschreven voor de 10km en een mooi vooruitzicht naar het eerste grote evenement wat weer georganiseerd mag worden. Nu al zin in!

Ergens bij Vianen op een carpoolplaats tref ik Rick en samen rijden we naar Nijmegen. Het was de afgelopen dagen echt prachtig weer echter vandaag was het wat grijs met af en toe een spetter. Zal je net zien gaan we straks lopen en dan komt het met bakken uit de hemel. We gaan het wel zien… Eenmaal in Nijmegen een plekje gezocht tussen start en finish. Ergens op een bankje moest Rick nog even van been wisselen… naja zijn been omwisselen voor zijn blade. Rick is de eerste blade runner die de Stevensloop gaat doen.

In het Kronenburgerpark is de start van de wedstrijd. We hadden een snelle tijd opgegeven dus in het eerste vak mochten we van start gaan. Niet het snelste vak want die is voor de wedstrijdlopers. Het startvak ligt op een heuvel dus de start is meteen snel omdat het naar beneden loopt. Vijftien minuten voor de start maken wij ons klaar en staan we in het startvak. Het is nog wel wat frisjes en de wolken boven ons hoofd beloven nog niet veel goeds.

Om kwart over twee klinkt het start schot en zijn we onderweg. Eerste deel is een soort lus door het Kronenburgerpark beetje omlaag dus de snelheid zit er goed in. Ik zou een beetje als “haas” voor Rick lopen maar hij moest het tempo aangeven. Zelf had ik gedacht dat een tijd van rond de 52 minuten wel te halen was als we gewoon rustig zouden lopen afgeleid uit Rick zijn trainingstijden van afgelopen weken. Rick zijn PR stond op 50.50. Door het park hadden we een mooie snelheid van net onder de 5 minuten de kilometer. Rick gaf wel aan dat we iets rustiger aan moesten doen toen we de Nieuwe Marktstraat opgingen. We gingen de brug (snelbinder) op vals plat omhoog… Hier was het Rick die alle aandacht op zich eiste door zijn blade gecombineerd met de metalen ondergrond van de brug was elke stap die hij zette een soort van echo te horen. Zie ook het filmpje hieronder… vooral met geluid kijken!

De brug had nog een nadeel met zoveel lopers werd de brug een soort trampoline waardoor je soms werd gelanceerd en soms dacht dat je al op de brug was terwijl je dan toch nog even iets verder doorzakte. Hier maar even het tempo er iets uitgehaald. Over de brug hadden we kilometer twee er ook alweer op zitten en ging het weer naar beneden richting Van der Valk Lent waar we voorlangs liepen onder het bruggetje door onder de N325 door. Waar we kilometer drie ook al weer gehad hebben. Waar kilometer twee nog in 5:07 ging werd kilometer drie alweer wat sneller met 4:53. Tijd voor wat drinken… oftewel de Ooho’s (Balletjes met als buitenkant zeewier gevuld met water of AA drink) welke we uitgereikt kregen. Helaas was er alleen nog maar water beschikbaar dus die maar aangepakt opgedronken en weer verder. Door de woonwijk hadden we ondanks de waterpost een behoorlijk hoog tempo want kilometer vier ging in 4:51. Nu een kilometer door de woonwijk weer terug richting de Waal. Kilometer vijf ging in 4:56 oftewel op de helft en we zaten nog netjes op schema van onder de 50 minuten. Van kilometer vijf naar zeven was een mooi stuk langs de Waal waar Rick het even iets lastiger kreeg omdat we hier geen asfalt meer hadden maar kleine klinkertjes welke niet allemaal even recht lagen. Ondanks dat we het wat rustiger aan deden voor ons gevoel liepen we deze kilometers netjes weg in 4:57 en 4:58. Tussen kilometer zeven en acht zou Rick nog even een interview krijgen al hardlopend. We dachten dat er een motor naast ons zou komen rijden maar eenmaal op de Lentloper stond daar de reporter die al rennend met ons mee (en ook de cameraman) het interview deed. Zie hieronder het interview op Omroep Gelderland

Nu was het op naar het lastigste gedeelte de Waalbrug… stukje omhoog! Inmiddels hadden we aan het begin van de Waalbrug kilometer acht alweer aangetikt. Deze ging mede door het interview en het eerste stukje van de Waalbrug in een iets langzamer tempo namelijk 5:02. Verder de Waalbrug op dan mag je weer een stukje naar beneden waarna je toch weer verder omhoog mag. Aan het einde van de Waalbrug draaiden we het Valkhofpark in waar ook de laatste kilometer begon. Kilometer acht ging in 5:01. De laatste kilometer naar de finish… hier stonden de mensen al die je vooruit klapte en schreeuwde… en zo schreeuwde ik Rick naar de finish… Kom op nog 600 meter… Lets go we gaan goed! Rick had nog wat energie over dus die laatste kilometer ging als een speer!! Ik liep zelf aan de rechterkant en zo passeerde we nog wat mensen en bij de laatste 100 meter zag ik opeens dat Rick een sprintje nam… dus hup mee de laatste 100 meter waren geweldig over de finish in een tijd van 51 minuten echter waren wij niet precies met het startschot weggaan we hebben zeker nog een paar minuten gestaan… Kijkend op ons horloge gaf deze aan dat we de 10 km gedaan hadden in 48:53 oftewel we hadden even bijna twee minuten van Rick zijn PR afgelopen!! De laatste kilometer ging dat ook ontzettend snel en liepen we in 4:07!! Rick super gedaan dank je wel dat ik met je mee mocht! Natuurlijk ook nog een bedankje aan onze supporter Katja welke met ons mee was en de foto’s heeft gemaakt! Thanks!

Het leuke was dat we allebei op een volgende startnummers hadden namelijk 16113 voor Rick en 16114 voor mijzelf. De finish tijden hebben we de laatste nummers omgedraaid. Namelijk Rick kwam in 48:54 door en ik in 48:53!