Alkmaar City run by night 2017

Alkmaar City run by night 2017

25 mei 2017 Uit Door Sander Tuinhof

En daar gaan we dan 24 mei na het werk op naar Alkmaar. We hadden het ons dit keer makkelijk gemaakt door een hotel te boeken in Alkmaar.
Dus om kwart over 6 ingecheckt te hebben bij het hotel de hotel kamer goed gekeurd te hebben hadden we nog een kleine 3 uur om wat te gaan eten, dus hup naar het centrum ons hotel lag echt super na 400 m wandelen waren we bij de start/finish! Top locatie dus!
Bij de St. Laurenskerk in Alkmaar was het al aardig druk… wij hadden op een terrasje bij de finish een mooi plekje gevonden zodat we alles mee kregen van wat er daar allemaal afspeelde.

Intussen was het alweer rond de klok van zeven en moesten wij besluiten wat we voor de 10 km die we straks zouden gaan lopen moesten gaan eten. Uiteindelijk de “niet al te slimme keus” op spareribs en satΓ© laten vallen. Na dit allemaal heel erg te hebben laten smaken zijn we terug naar het hotel gegaan om daar nog even rustig het eten te laten zakken en om te kleden voor de 10 km loop. Toen nog het dilemma… wat gaan we aan doen… Ajax speelt.. ga ik in een ajax shirt lopen… maar dat matcht niet met me lampjes… uiteindelijk de keuze gemaakt lampjes om gedaan en hup op naar de start. Hier aangekomen was net het start schot voor de 5 km geweest… en toen de laatste zo goed als weg was kwam de eerste al weer binnen! Was een aardig grote groep voor de 5 km.

Nog even naar het toilet en toen op naar het start vak… blauw dit keer. Met wat leuke warming up oefeningen klonk eindelijk voor het tweede keer het start schot en mochten ook wij er vandoor. Na een high five van de presentator bij de start omdat hij de lampjes zo leuk vond gingen we onderweg. Ik had besloten dit keer een rustige 10 km te lopen omdat ik de zondag ervoor bij de AMC loop al voluit was gegaan. Dus dit keer als haas voor me vriendin om haar naar een pr te loodsen.

Super leuk parcours was het… wel heel bochtig maar heb genoten van overal waar we langs kwamen. De molen van Piet, kris kras allemaal straatjes door, naar de oude gracht waar de brandweer samen met een laser een gave projectie op de gracht hadden gemaakt, de kaasmarkt over, langs de Waag en door de winkelstraten weer terug naar de St. Laurenskerk waar we ook gestart waren.

Al met al een super leuke en sfeervolle run! Heel erg veel leuke complimentjes gehad voor me verlichting en heel veel aanmoedigingen door alle inwoners van Alkmaar. Ontelbaar high five’s aan de kinderen die langs de kant stonden gegeven en het belangrijkste ondanks de spareribs en de satΓ© hebben we toch zo weten te lopen dat me vriendin een pr liep!!

De uitslag

En het filmpje van de finish

Fotos gemaakt door Aktiefoto