Alkmaar City run by night 2018

Alkmaar City run by night 2018

11 mei 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Nadat het vorig jaar erg hadden genoten van de Alkmaar City Run by night wilden we hem dit jaar weer lopen. Dus kaartjes besteld hotelletje geregeld en hup naar Alkmaar.
Ruim op tijd waren we in Alkmaar en dus rustig naar de grote kerk. Hier werd net gestart voor de 5 km. Dus even wezen kijken en de eerste zien finishen en toen klaar maken voor onze eigen run.

Deze was trouwens nog best spannend of deze door zou gaan. Mijn vriendin had bij de halve van Hannover wat last van haar voet en afgelopen 4 weken niet gelopen. Gelukkig gaf de fysio de dag voor de loop groen licht. Als ze maar rustig aan zou doen.

Dus we vertrokken vanuit startvak blauw onze 10 kilometer door Alkmaar heen. Vlak voor de start nog een high five van meervoudig wereldkampioen boksen Esther Schouten.
Voor mij was het een rustige run omdat ik samen met me vriendin mee liep. Dus vol met lampjes en een leuke extraatje voor bij de finish gingen wij op pad. Super leuk is dat als je wat lampjes om hebt mensen je meer aanmoedigen en je complimentjes geven voor het feit dat je lampjes hebt. Parcours was ook dit jaar weer super leuk. Langs alle leuke plekjes van Alkmaar vol met bandjes en omdat het mooi weer was ook super veel mensen langs de kant. De ene verzorgde de muziek de andere stond met extra water langs de kant of vanuit een van de ramen werd je nat gespoten met een waterpistool. Vooral langs de grachten lopen met al die mensen de gezelligheid en de vele aanmoedigingen waren geweldig! Ook de brandweer had dit jaar weer een super bijdrage aan het waterballet over de gracht waarop een hardlopend iemand werd geprojecteerd! Het leukste is over de kaasmarkt en finishen door de winkelstraat bij de grote kerk. Om de finish dit jaar wat leuker te maken had ik voor de gein een confetti kanon mee genomen en vlak voor de finish deze afgeschoten. 

In een tijd van 1 uur 1 minuut en 44 seconden kwamen mijn vriendin en ik samen de finish over en hadden we heerlijk samen deze funrun uitgelopen!