Amc Loop 2018

Amc Loop 2018

27 mei 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Zoals voorspeld was het deze ochtend om 10 uur al rond de 22 graden toen ik van huis wegging richting het AMC voor de 35ste AMC loop. Afgelopen week al een beetje rond gespeurd wat te doen bij deze temperaturen. Veel drinken, koel kleden en ga niet voor een PR. 

Aangekomen bij het AMC, auto geparkeerd en toen mijn startnummer ophalen. Er stond een licht briesje wat het gelukkig iets koeler maakte. Ondanks dat gaf mijn telefoon de temperatuur van 25 graden aan en het was pas kwart voor 11. Gelukkig was er veel schaduw rondom de start dus lekker in de schaduw mezelf klaar maken. Spullen afgeven en omdat het mooi weer was kon je gewoon lekker in je outfit rond lopen zonder het koud te krijgen. Om 11 uur ging de kids loop van start. 1,2 km over de parkeerplaats een stukje door het AMC om zo weer te finishen. Super leuk altijd om te zien hoe fanatiek die kinderen lopen en behoorlijk snel waren ze ook. Onder luid applaus werden alle kinderen binnen gehaald. Meteen hierna was de huldiging en konden we ons opmaken voor onze 10 km.

We werden weg geschoten door de twee winnaars van de kids race. Geneutraliseerd dat wel… en dit keer zo een 800 meter. Wat voor niet iedereen even duidelijk was. Ik was bewust wat verder naar achter gestart zodat ik lekker naar voren kon lopen op mijn eigen tempo en omdat ik mijn horloge vergeten was moest het dus op gevoel. De eerste 800 meter lekker rustig aan gedaan. Veel mensen die me toch al inhaalde.  Over de brug afslaan en helemaal uitlopen waar vorig jaar op de helft de start was moesten we nu ook deze laan helemaal uitlopen. Pas om de hoek weer terug naar het AMC was de start. Een kleine kilometer was het terug naar de start om vervolgens vanaf daar het ziekenhuis in te gaan via de polikliniek ingang. Super leuk blijft het om door het AMC te lopen. Via de hoofdingang mochten we via het parkeerdek weer naar beneden. Via de buitenkant van de Meibergdreef naar Station Holendrecht. 

Vanaf daar rechtstreeks in een lijn naar de Gaasperplas. Vlak voor we bij de Gaasperplas waren stond de eerste drink/spons post. Heerlijk met dit warme weer even wat water. Verder langs de Gaapserplas gelukkig op de heen weg hadden we een redelijk briesje wat het niet heel warm maakte. Ook was er gelukkig redelijk veel schaduw waar je af en toe in liep. Wat je wel merkte zodra je uit de schaduw kwam dat het meteen een stuk warmer was. Vanwege het warme weer hadden ze toch ook nog een extra spons post ingericht bij km zeven. Nadat we langs de Gaasperplas waren gelopen zijn we het Gaasperpark ingegaan. Het mooie hiervan was dat je hier heerlijk in de schaduw liep. Helaas na 7 km lag er toch iemand in de berm gelukkig kwam ze vlak voor het eind achter op de scooter langs dus dat viel gelukkig mee. Eenmaal uit het Gaasperpark kwam de volgende (en dezelfde als op de heenweg) drink/spons post. Inmiddels waren we alweer 8 km onderweg en vanaf hier washet een rechte lijn terug naar station Holendrecht om vanaf daar door te steken om zo bij de finish uit te komen. Het was een heerlijke race en met 48:37 ben ik behoorlijk tevreden met deze temperaturen. 

  

 

AMC bedankt voor deze geweldig leuke run en natuurlijk ook alle mensen die langs de kant stonden ons aan te moedigen of ons van water en sponzen voorzien. Het enige wat ik dit jaar miste was de tas die we altijd kregen bij het inleveren van je tas. 

 

Relive ‘AMC Loop 2018’