AMC Loop 2017

AMC Loop 2017

21 mei 2017 Uit Door Sander Tuinhof

En daar ga je dan… 21 mei in de ochtend met een heerlijke temperatuur naar buiten op naar het ziekenhuis. Gelukkig voor een goede reden namelijk een hardloopwedstrijd.
Om 11 uur aangekomen bij het AMC in Amsterdam Zuidoost waar we om kwart over 12 de 10km van de AMC Loop gingen doen.
We waren mooi op tijd en het zonnetje scheen heerlijk. Kwart over 11 klonk het start schot voor de 5km van de AMC Loop en deze was best wel speciaal.
Want hier was een groepje van 30 personen ex-IC-patienten, die met hun begeleiders meededen met the post ICU challenge. 
Supergaaf en super veel respect voor deze mensen en die werden dan ook onder een luid applaus binnengehaald bij de finish als de passage langs de start/finish voor de tweede ronde.

Inmiddels naderde ook de start voor de 10 km van de AMC loop. Deze start zou een speciale start worden aangezien ze hadden uitgerekend dat het rondje 10,5 km betrof hadden ze er wat leuks op verzonnen. Een vliegende start! Jawel de eerste 500 meter nadat het start sein gegeven was gingen in rustig tempo achter een volg auto aan om vervolgens na 500 meter de wedstrijd echt te laten beginnen. Een nieuwe ervaring en een leuke oplossing om toch precies de 10 km te krijgen. Toen we eenmaal los waren gingen we op het AMC terrein een klein rondje doen om vervolgens weer bij start/finish langs te komen om vanaf hier naar de studenten ingang van het AMC te lopen. Net voordat we het AMC in gingen stond een geweldige groep van de the post ICU challenge met hun oranje shirts aan je aan te moedigen!! (Jullie waren geweldig!!) Ja en dan ga je naar binnen toe… apart een hardloop wedstrijd die voor een gedeelte door een ziekenhuis loopt, maar wat was het super gaaf om te doen. Weer buiten aangekomen gingen we onderweg naar de Gaasperplas. Super mooi rondje hierom heen gelopen en toen weer terug naar het AMC.

Ik vond het een unieke ervaring om een stuk door het AMC te lopen. Goed georganiseerd en super weer en ook super gelopen. Zowel ik als mijn vriendin hadden beidde een mooi pr neergezet.
Waar ik eerst een tijd van 47:02 had staan heb ik nu een mooie tijd van 45:41. Ook Katja heeft haar tijd verbeterd van 59:31 naar 58:14!