Appel loop 2017

Appel loop 2017

13 september 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Hierbij even een klein verslagje van gisteravond van de Appelloop! Deze heb ik samen met mijn vriendin en een aantal collega’s gelopen.

Gistermiddag onderweg naar Olst… Olst een plek ergens in Overijssel niet veel groter dan een Appel. Als je over de snelweg komt en wacht tot je een bordje Olst tegenkomt kom je in Duitsland uit want Olst staat niet aangegeven. Gelukkig rijden we tegenwoordig allemaal met TomTom. Deze zette mijn vriendin en mij precies voor de deur bij huize Dinsbach af. (Dat kon niet iedereen zeggen, ik zal geen namen noemen. Je had erbij moeten zijn, iets met een verkeerd huisnummer.) Eenmaal binnen zat onze grootste supporter er al, Tak. Helemaal vanuit Zaandam naar Olst gekomen en dat terwijl hij die ochtend al vanaf half 5 aan het werk was. Dank je wel voor het aanmoedigen Tak!

Toen eenmaal iedereen er was om half 7 omgekleed en op naar de start. Hier moesten we eerst nog even nummers ophalen. Dat begon goed want de organisatie zij dat onze Olstenaar zich niet had ingeschreven. (Luisteren is ook een vak. Dinsbach geen Binsbach.) Afijn iedereen heeft zijn/haar startnummer nog even een foto en dan hup het startvak in want we hadden nog maar 5 min voor de start. We hadden er zin in!

De voorspellingen voor woensdag waren niet al te best. Code Oranje en met veel windstoten en regen zag het er dus naar uit dat we een behoorlijk zware race gingen krijgen.
Gelukkig hielden wij het tijdens de hele wedstrijd droog en ook de wind viel 100% mee. Hierdoor lukte het dus om dit parcours best snel af te leggen.  
Voor wie wil weten hoe we gelopen zijn:  https://www.relive.cc/view/1182438918

Jammer van de lus en het zand/stenen paadje waar we over heen moesten (Je moest goed opletten waar je je voeten plaatste). Dat haalde de snelheid er iets uit… En dan de finish daar stond Tak ons allen aan te moedigen en ook foto’s te maken. Helaas gingen sommigen iets te snel over de finish waardoor Tak ze had gemist.
     

Toen iedereen over de finish was werd het tijd om onze medaille in ontvangst te gaan nemen. Deze kreeg je pas als je je startnummer inleverde. Dus wij vol goede moed naar de tent waar we dit moesten doen. Trots ook dat we het allemaal gehaald hadden. De medaille… Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken maar deze gaat het helaas niet lang redden om aan de medaille wand te hangen. (zie foto bovenaan! Een zak appels met een bedank briefje.)

Toen terug naar huize Dinsbach… hebben we het de hele avonddroog gehouden gaat het nu opeens regenen. Naja iets sneller doorlopen.
Aangekomen even omkleden na kletsen en Darrin en Katja bereiden de laatste dingen voor het avond maal.
Beercan Chicken met aardappelkrieltjes met rozemarijn en een wortelsalade… complimenten voor de kok!! Het was heerlijk. Daarom even wat foto’s zodat jullie kunnen zien wat jullie gemist hebben.

    

 

En dan nu de resultaten!! De officiële tijden!!
Wie heeft de snelste tijd? Wie heeft zichzelf overtroffen?? (Nou ja dat hebben we eigenlijk allemaal gedaan!!)

Allereerst de enige dame onder ons:
Katja in een tijd van 25:35 is ze de 14e vrouw geworden en een verbetering van haar PR dit was 26:31!! Toch mooi bijna een minuut eraf! Darrin met een tijd van onder de 30 minuten… 29:39 bij de mannen goed voor een 122ste plek. (Nee hij was niet laatste!) Marco in een knappe tijd van 25:34 en daarmee een seconde sneller dan Katja en goed voor de 98ste plek. Barry die zo snel liep dat Tak hem miste bij de finish had een mooie tijd van 23:07 en goed voor de 61ste plek! Dan de snelste van ons allemaal… ikzelf (Sander)… in een tijd van 21:10 (een nieuw Persoonlijk record en dat na de 30km van afgelopen zondag! Mijn vorige PR stond op 21:38!) goed voor de 30ste plek!

Mocht je de tijden en de deelnemers nog even willen terug lezen zie hier de link….
https://www.mijninschrijving.nl/participantResults/listParticipantResults/315

Ook hadden we een kleine poule op het werk gemaakt om te kijken wie de eindtijden het beste kon bepalen. 

Maandag komt er nog een foto met de prijswinnaar en zijn prijzenpakket!