Asics MetaRide test run

Asics MetaRide test run

18 maart 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Zaterdag 13:00 uur sta ik samen met me vriendin voor de Asics Flagship Store in Amsterdam. Hier is het al aardig druk en veel mensen op de been. Aan komen lopend is het eerste wat opvalt, is dat er iemand voor het raam op een hardloopband aan het hardlopen is. Dit is ultraloper Leslie Pangemanan die de schoen deze dag aan het testen is en gaat kijken hoelang hij het kan volhouden op deze schoen. Naast hem staat een andere loopband zodat hij wat gezelschap heeft.

Maar we kwamen voor een test run op de nieuwe schoen van Asics de MetaRide. Toen hij gelanceerd werd vielen er twee dingen op. De kleuren combinatie zwart/rood en een beetje goud was echt gaaf. Het andere was de punt van de schoen deze was een beetje hoog en snel oplopend. Even door de winkel lopen en toen kwamen we Natalie tegen de Asics Frontrunner welke ons zou meenemen om de schoen te testen. Na onze maat doorgegeven te hebben verdween ze naar achter en kwam ze terug met een paar gloednieuwe Asics MetaRide. De doos openen en WAUW wat zijn ze gaaf. Nog gaver dan te zien was op alle foto’s en video welke ik al gezien had via de Asics Frontrunners in het buitenland waar ze de schoen al gelanceerd hadden. Na de schoen in me handen de hebben voelt hij licht aan en ziet er echt gaaf uit. Nu het belangrijkste de schoen aan doen. Apart… dat is het eerste wat in me opkomt. Ze vallen goed en hij voelt goed aan. Beidde schoenen aan en is een stukje lopen.

Oh help… dit voelt raar… als je gewoon normaal op de schoen staat lijkt het alsof je een beetje moet balanceren. Alsof er in het midden van je schoen een potlood ligt waar je op probeert te staan. Positief is wel dat zodra je maar iets naar voren leunt de schoen al meteen wilt gaan lopen. Dat is precies wat we willen natuurlijk lopen!

Na een kleine introductie van Natalie mogen eindelijk het Vondelpark in. Stukje lopen naar het openluchttheater om gewoon de schoenen even aan te voelen. Bij het theater wat oefeningen doen en dan kom je er achter dat doordat je zo een hoge voorkant hebt de schoen je eigenlijk niet op de hak laat landen. Na een paar oefeningen was het tijd om wat versnellingen te doen. Twee minuten lopen 30 seconden rust. Nu konden we pas echt de schoen testen. Super gaaf om te voelen wat een energie deze schoen je geeft. Eigenlijk wil de schoen je alleen maar sneller en sneller laten lopen. Gelukkig mogen we nog het hele Vondelpark door met deze schoenen. Eenmaal terug bij de hoofdingang van het park doen we nog wat cooling down oefeningen en is het tijd om weer de winkel in te gaan en de schoenen weer uit te doen. Samen met Natalie nog even onze bevindingen delen en we kwamen er wel achter dat iedereen positief is en dat veel mensen die een hak landing hebben nu eigenlijk allemaal op het midden van de voet lopen in plaats van de hak. Verder merk je dat de schoen je enorm veel energie geeft en vooral vooruit wilt laten gaan. Robert Lathouwers kwam ook nog even bij de store aanwaaien omdat hij net als Natalie een test run met een groepje ging doen. Voordat hij de test run ging doen ook nog even met hem de bevindingen van ons gedeeld en leuk gepraat over hoe gaaf deze schoenen zijn. Ook waren we wel benieuwd wat hij nou vond van deze nieuwe schoenen omdat hij ze al wat langer in zijn bezit heeft. Het leukste waar we achter kwamen is dat zelfs een Olympisch atleet nog spierpijn kan krijgen.

Toen weer even terug naar Leslie de ultrarunner welke nog steeds op de loopband op deze schoenen aan het lopen was. Inmiddels de drie uur al gepasseerd. Even met hem staan praten hem succes gewenst en helaas moesten we er toen vandoor omdat er nog een wedstrijd de Stevensstadscross in Nijmegen op ons wachtte. Uiteindelijk hoorde ik dat hij het 6 uur 2 minuten en 12 seconden heeft vol gehouden. Wat een prestatie!

Ik wil bij deze Asics, Natalie, Robert en Leslie bedanken voor deze geweldige middag!! Thanks!