Boscross Night Trail

Boscross Night Trail

18 december 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Aangezien vorig jaar de Boscross Night Trail een succes was ondanks de erge kou toen hadden we besloten om hem dit keer weer te lopen. Vorige jaar moest ik hem alleen lopen omdat mijn vriendin toen ziek was. Nu hebben we hem samen gelopen.

Dus 14 december rond half 5 komen we aan in het Amsterdamse bos aan de duizendmeterweg de nieuwe start locatie van de Boscross. Het had de afgelopen dagen erg geregend en ook de middag was de regen met bakken uit de hemel gekomen. Bij de auto kwamen we nog wat mensen tegen die de nieuwe dag trail hadden gelopen vol in de regen en op een behoorlijk modderig parcours. Even de startnummers ophalen en bij de auto klaar maken.

Om iets voor vijf uur komen alle deelnemers uit de warme tent en ook wij sluiten ons erbij aan. Het is een super mooi gezicht al die lampjes van alle deelnemers. Voor ons lag een donker en modderig parcours op ons te wachten. Precies om vijf uur klinkt het start schot en mogen we er vandoor. We hadden besloten om rustig aan te lopen omdat me vriendin al 3 weken niet gelopen had. Lekker achteraan lopen dus… samen met Stella iemand die alleen liep en ook rustig aan wilde doen gingen we met z’n drieen het modderige parcours bedwingen.

Modderig was het… de eerst kilometer viel nog mee tot we naar de beroemde heuvel gingen. De weg erheen was modderig drassig en met behoorlijke diepe plassen. Dus de schoenen waren al meteen zeiknat. Eenmaal boven via een smal paadje aan de zijkant glijdend naar beneden om vervolgens het paardenpad naar verder naar beneden te dalen. Weer terug bij de start om vanaf hier richting het pannenkoeken huis Meerzicht te gaan. Stukje langs de bosbaan om vervolgens met wat rare bochten richting nieuwe meer te lopen. Hier nog even iemand geholpen om zijn hoofdlampje weer aan de praat te krijgen zodat hij ook weer veilig verder kon. Vervolgens weer uitkomen bij het pannenkoekenhuis om vanaf hier richting de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te lopen. Hier hadden we de wind van opzij en kregen we een hagelbui over ons heen. Bijna 10 minuten lang hagel. Gelukkig had ik een muts op en een buff om zodat ik mezelf een beetje kon beschermen maar alsnog je voelde de hagelstenen best goed. Onder de A9 door gingen we richting Amstelveen, Bovenkerk om precies te zijn. Ook werden we weer ingehaald door andere lopers. Het bleek dat een aardige groep ergens verkeerd was gelopen. Een stukje nog langs de Poel richting het Kersenblosempark om vlak er voor de kant van Schiphol op te gaan. Oversteken over de Burgemeester A Colijn weg waar ook de drankpost was. Ook hier werden kwamen van achter weer een hoop lopers aan. Deze waren ook allemaal verkeerd gelopen. Wat ik vreemd vind want vorig jaar was het slechter aangegeven dan dit jaar. Ik vond dit jaar dat het parcours echt heel duidelijk was aangegeven. Na de drankpost was het nog maar een paar kilometer. Via de geitenboerderij weer richting de heuvel. De laatste 2 kilometer waren daar… nog een keer de heuvel op en aan de zijkant er weer af en jawel nog een keer de heuvel op via de steile kant waar het echt afzien was zoveel modder lag er. Nu was het afdalen op naar de finish. 17,2 km gaf mijn horloge aan. De medaille in de vorm van een kerstbal in ontvangst genomen en toen heerlijk de warme auto in.

Super geslaagde night trail goed verzorgd en alles was duidelijk aangegeven. Top geregeld Phanos! Op naar volgend jaar!