NK Boscross Amsterdamse bos

NK Boscross Amsterdamse bos

10 maart 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Jawel de vierde wedstrijd van dit jaar stond weer voor de deur… eentje die er even tussendoor kwam afgelopen week pas voor ingeschreven. Niet specifiek voor getraind maar wel leuk om er even tussendoor te doen. Het Phanos NK Boscross in het Amsterdamse bos. 

Na de halve van Egmond, Uithoorns mooiste, de Diemercross was het nu weer de beurt aan een cross in het Amsterdamse bos tijdens de NK Cross. 
Te vroeg aanwezig zoals altijd het was nog rustig in het Amsterdamse bos de NK 50+ was nog bezig. Super gaaf om te zien hoop dat als ik die leeftijd bereik ik er ook nog zo mag bij lopen als hun deden!! Hierna kwam nog de 35+ categorie. Ondertussen hadden me vriendin en ik besloten om even het parcours te verkennen. Even naar de heuvel kijken waar we erop gingen en waar we weer naar beneden mochten. Zo te zien viel het parcours best mee. 

Rond de klok van drie uur werd het al wat drukker maar aangezien het een groot terrein was bleef de drukte die ik verwachte uit. Ook werd er verteld dat de start iets verlaat was. 
Dus nog even een warm lopen en klaar maken voor de start om half vier. Wel een rare tijd om een wedstrijd te lopen aangezien de wedstrijden meestal in de ochtend zijn.

De start was met 118 mensen op het midden op het veld in de arena. Een grootte lange rij mensen stond er aan de start. Na het startschot mochten we dan 3 roze rondes lopen dwars door het Amsterdamse bos en over de heuvel. De start ging goed een mooi recht breed stuk waar iedereen na 500m langzaam in elkaar schoof en zijn/haar plekje zocht om te beginnen aan een zware opgave. Demodder en het zand was overal al aardig goed los gelopen wat het nog zwaarder maakte. Aan de zijkant van de heuvel kwamen we aan en boven aan de zijkant via het paardenpad weer naar beneden. Beneden een lus en in de modder weer naar boven naar het hoogste punt van de heuvel. Vanaf de heuvel in volle vaart naar beneden de echte modder in. Hierna nog een stukje door het bos om weer op het pad uit te komen waar we ook gestart waren. In de Arena maak je vervolgens een grote ronde om vervolgens door te gaan naar de tweede ronde. Eerste rondje ging in 11:20. Tweede ronde welke nog zwaarder was omdat je nu wist wat je te wachten stond. Deze ronde was daarom ook iets langzamer maar met een tijd van 11:44 ging het redelijk goed. Laatste rondje was nu in aantocht. Nog even alles geven… met moeite de laatste keer de berg op en heerlijk er weer even afvliegen nog even door de modder dansen en nog een eindsprint! Wat stond er op de klok… geen idee niet naar gekeken te druk met de eindsprint geweest. Uiteindelijke tijd was 34:38 dat betekend dat de laatste rond in 11:34 is gegaan. Mooi redelijk vlak gelopen de tweede rond had misschien nog iets sneller gekund. 

Uiteindelijk samen met heel wat extra bagage aan modder uit het Amsterdamse bos terug naar huis!
Was een leuke en zware cross. Volgend jaar misschien toch wel het hele programma mee doen het smaakt wel naar meer… 

En de Relive van de cross

Relive ‘NK Boscross Amsterdamse bos’

Hier nog even wat actie foto’s