Brooks 10K Champions Run

10 juli 2016 Uit Door Sander Tuinhof

Zondag 10 juli… de laatste dag van het EK atletiek in Amsterdam. Het zonnetje schijnt graad of 27 en om half 12 klonk het start schot op het Museumplein voor de eerste groep hardlopers die van start gingen voor de Brooks 10K Champions Run door de binnen stad van Amsterdam.
Zelf zat ik in de 4e groep welke van start ging een uur later dan het eerste start schot.
De doorgang bij de start was een beetje smal dus dat was even dringen… daarna met de horde mee gelopen vanaf het Museumplein naar de Hobbemakade vanaf daar de Albert Cuyp op… waar normaal de markt staat liepen wij nu overheen. Daarna naar de Ceintuurbaan waar we de Amstel overstaken. Via het Amstelhotel… en daar mijn ouders die me aan het aanmoedigen waren (Dank jullie wel) langs Koninklijk theater Carré, de magere brug en via de Blauw brug weer over de Amstel om zo via de Vijzelgracht richting de Stadhourderskade te lopen. Langs het Rijksmuseum richting het Max Euweplein om hier het Vondelpark in te gaan. Vondelpark was een super plek om door heen te lopen… Zoveel mensen die langs de kant aan het aanmoedigen waren… Geweldig!! Rondje Vondelpark om zo weer bij het Rijksmuseum uit te komen eronder door en FINISH!!

Super leuke 10km… vooral veel gezien maar veel leuke dingen onderweg… aangezien je met je naam op je start nummer loopt zijn er veel mensen die je bij naam aanmoedigen wat het wel extra leuk maakt!!
Ondanks de warmte  heb ik best aardig gelopen… oké te hard van start maar uit eindelijk mijn doel… onder de 50min blijven gehaald en in een tijd van 49:36 gefinisht!!!