Capgemini (Sogeti) Run Streak

Capgemini (Sogeti) Run Streak

20 januari 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Zo rond eind november kreeg ik een mailtje vanuit de Capgemini running team waar ik als Sogetist ook onder val om mee te doen met een nieuwe challenge. Capgemini run streak voor het longfonds. We zouden van 1 januari tot en met 8 januari minimaal 20 minuten aantoonbaar moeten bewegen. Ik vond het een leuke challenge dus ingeschreven mede ook omdat ik daarmee het longfonds sponsor. Zeker nu met corona en thuiswerken zocht ik naar een nieuwe uitdaging. De uitdagingen van wedstrijden en leuke obstakelruns is al een tijdje uit zicht en mezelf motiveren lukte niet echt. Dus dit was een mooie stok achter de deur.

Stiekem begon mijn streak eigenlijk al op 26 december met elke dag wandelen en of hardlopen. Zelf had ik besloten om 1 januari te beginnen met elke dag minimaal 20 minuten hardlopen en dan kijken waar het eindigd?! Maar deze run streak van acht dagen ga ik vol maken met hardlopen.

1 januari zo brak als je bent. Laat naar bed gegaan veel olliebollen op te weinig geslapen. Toch stond die streak op de planning en om nou bij dag een al aftehaken vond ik toch niet zo strak plan. Dus hup schoenen aan en gaan! Rustig even 6 km hardgelopen en smiddags ook nog ruim 5km gewandeld.
2 januari hardlopen op het strand… heerlijk…! Zonnetje erbij terwijl het bij ons thuis zo mistig was. Ook werden we nog getrakteerd op een mooie regenboog.

Alles is natuurlijk ook op mijn instagram (klik), facebook (klik) en strava (klik) te volgen!

Het mooie is ook dat we een whatsapp groep hadden waar iedereen zijn/haar runs of wandelingen in kwijt kon om elkaar te stimuleren! Super leuk om alle foto’s en verhalen te zien.

Dag 3 en 4 gingen voorbij beidde met een kleine 7 kilometer. Hoewel sommige afstanden niet het plan waren ging het eigenlijk wel lekker. We waren al op de helft van de acht dagen en moet zeggen het valt me meer dan mee….

Dag 5 en 6 worden er weer 17 km verslonden… Zo gaan de hardloopschoenen er wel snel doorheen. Gelukkig heb ik maar 6 paar hardloopschoenen dus hoef ik me daar niet heel druk over te maken.

Nog maar twee dagen te gaan. Dag 7 en 8 beidde dagen loop ik 10km en voel dat me lichaam het wel leuk vind en sterker wordt. Heerlijk.

Na dag 8 besluit ik om door te gaan… door gaan en kijken waar de streak gaat eindigen.

Nog even wat mooie cijfers van de run streak. Totaal hadden 222 mensen zich ingeschreven en hebben 182 het voltooid en daarmee hebben we โ‚ฌ3650,- opgehaald voor het Longfonds!
Voor meer foto’s en deelnemers zoek dan even op #CapgeminiRunStreak

Op linkedIn staat op de site van Capgemini ook nog een leuk filmpje welke is opgenomen deze is hier te vinden (klik).

Inmiddels bij dit schrijven zit ik alweer op dag 20 en merk ik dat mijn lichaam het leuk begint te vinden om elke dag te bewegen. Ik zie mijn hartslag dalen en ik kijk elke dag (behalve als het regent) alweer uit naar mijn volgende run. Zelfs op een drukke dag savonds thuis komen en dan toch nog even een half uurtje mijn hardloopschoenen aan doen om de streak in leven te houden. Het mooie is ook dat ik nu ook gewoon iedere dag minimaal 20 a 30 minuten buiten aan het bewegen ben!

Het mooie is ook dat je zelf kan kiezen wat je gaat lopen. 5 km hard? of wordt het gewoon een hele rustige 10 km? Heerlijk die afwisseling! Plus het is een leuk doel voor dit jaar om te kijken hoe ver ik ga komen…. Ga jij me volgen? Of loop je gezellig een keer met mij mee?