Chill and run Soep Aalsmeer & DJ Flyon

Chill and run Soep Aalsmeer & DJ Flyon

21 september 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Zo langzaam aan komen er weer wat hardloop evenementen terug op de kalender. De Dam tot Dam loop dit weekend werd zoals verwacht een virtuele run. Hierom besloten Danielle (Soep Aalsmeer) en DJ Flyon de handen in een te slaan en zelf een kleinschalig evenement te organiseren.

Met zo een 30 mensen gingen we vanaf de parkeerplaats bij het Sinkelbos aan de rand van het Amsterdamse bos van start. Dam tot Dam loop kent twee afstanden. De night edition met acht en een beetje km of de echte Dam tot Dam loop met 16 km. Voor allebei de afstanden was een route uitgezet.

Zo gingen we dus om 11 uur onderweg. Eerste stuk was gezamenlijk maar met de nodige afstand. Al snel zag ik het groepje waar ik mee wilde lopen wat verder voor de groep uit gaan. Hun waren van plan om rond de 5:30 per kilometer te gaan lopen. Een mooie tijd vond ikzelf dus na een kilometer achteraan in de groep mee gelopen te hebben toch maar even vooruit. Wat resulteerde in een km in 4:30…. oeps hopelijk had ik mezelf hierbij niet opgeblazen. Ik kwam achter een groepje van vijf te lopen. Ik bleef hier een beetje achter en kon wel aardig volgen. Na een kilometer of 4 hadden we opeens een grote groep paarden aan de linkerkant van ons. Een fietser van achter komende belde luid en een paard sloeg op hol wat resulteerde in een meisje dat van der paard werd gegooid. Door het op hol geslagen paard ging ook een ander paard op hol en probeerde achter het andere paard aan te gaan wat ook hier resulteerde in een meisje dat van der paard af werd gegooid. Snel even kijken of we konden helpen maar beidde meisjes stonden gelukkig zonder kleerscheuren op en de paarden werden vooraan gevangen door andere mensen. We konden onze weg dus vervolgen. Gelukkig was het om deze tijd met dit mooie weer nog niet heel druk in het bos en konden we dus heerlijk doorlopen. Na 6 kilometer heb ik samen met Coen een klein beetje afstand genomen omdat het tempo wat 5:30 zou zijn eigenlijk rond de 5:00 lag. Iets te snel en aangezien we nog 10 kilometer moesten hebben we het ietsje rustiger aan gedaan. Wel moesten we het groepje niet uit het oog verliezen want ik had de route wel naar mijn telefoon gestuurd maar door een sync issue was deze blijkbaar niet aangekomen. Gelukkig had ik de route van te voren bekeken en wist wel ongeveer hoe we moesten lopen. Via de kleine vijver, de Amsterdamse manage kwamen we aan bij het klimbos. Hier was op dit moment een kleine markt aan de gang waar het behoorlijk druk was. Gelukkig konden we ruim passeren en kwamen we uiteindelijk achter de Bosbaan uit. Hier hebben we het pad naar het pondje en het pannenkoekenrestaurant gevolgd. Vanaf het pannenkoekenhuis was het langs het water richting Schiphol. Via het Schinkelbos de laatste twee kilometer. Nog iets versnellen want het groepje wat we los hadden gelaten bij 6 kilometer kwam steeds dichterbij. Finish was in Aaslmeer bij een heerlijk stukje privé land waar ook de bus van DJ Flyon stond. Bauke was ook aanwezig! Dit is de hond van Danielle en Coen. Hij gaf iedereen bij de finish een warm welkom, door gezellig even met jou te komen knuffelen en het zweet van je voorhoofd te likken.

Bij de finish stonden ook onze lunch pakketjes (van Soep Aalsmeer) klaar en was de muziek van DJ Flyon al hoorbaar. De rode bus was duidelijk uit het stof gehaald en had een goede was beurt gehad zo mooi glom hij. Nadat iedereen een beetje bij gekomen was mochten we zelfs even in de bus van DJ Flyon kijken. Waar je hem normaal alleen op zijn rode bus ziet staan en hij de high five aan de lopers geeft was het nu dat de lopers die even op de plek van de DJ konden staan. Vele foto’s werden gemaakt.

Na een kleine toespraak van DJ Flyon richting Danielle van Soep Aalsmeer om haar een hart onder de riem te steken. Dit omdat ze helaas genoodzaakt is door de Corona omstandigheden haar winkel te moeten sluiten. Dus mocht je nog spullen nodig hebben. De Soep Aalsmeer bus als mede de inboedel van de winkel is te koop. Check deze link om contact met haar op te nemen *Klikken*. Was het weer tijd om de benen nog even een beetje los te gooien en via het Schinkelbos nog even 2 kilometer terug te lopen naar de auto.

Danielle en DJ Flyon super bedankt dat jullie dit georganiseerd hebben het was een heerlijke dag met veel zon een mooie plek en hele mooie hardloop herinneringen!!

Check hier even de site van DJ Flyon, en zoek je nou nog een leuk running team in Aalsmeer of omgeving check dan even Running Team Soep Aalsmeer (want ondanks dat Soep Aalsmeer stopt het running team blijft bestaan!) Soep Aalsmeer is deze week nog een paar dagen geopend dus mocht je nog een soepje willen GO!