Circuitrun Zandvoort 2022

Circuitrun Zandvoort 2022

28 maart 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Wat een heerlijke dag om vandaag de Zandvoort Circuitrun te mogen lopen… zonnetje wind uit het noorden! Dat is lekker op het strand de wind in je rug. Top dus lekker vroeg naar Zandvoort toe!

In Zandvoort aangekomen naar het circuit toe want mijn zusje liep samen met mijn nichtje de kids run en de 4 km. Allebei liepen ze voor Stichting Ushersyndroom samen met velen anderen vandaag op het circuit.

Na deze toppers in actie gezien te hebben was het tijd voor onszelf om te gaan lopen. In eerste instantie zou ik samen met Darrin gaan lopen maar die had helaas een week voor afgaand aan deze wedstrijd een blesure opgelopen dus besloten dat ik maar is zou gaan kijken of ik die 58:12 is uit de boeken kan krijgen en ergens met 57 hoog kan finishen.

Dus hup het startvak in en gaan kijken waar we eindigen. De mazzel die ik heb is dat ik een Runnersworld abbo heb en dus bijna voorin mag starten. Dus niet al te veel mensen die ik hoef in te halen. Het startschot klinkt en we zijn weg. Voor het eerst over het nieuwe circuit heen! Spannend! Het circuit ging erg goed en ik liep lekker. Ik had al besloten dat gekeken naar mijn vorige tijden hier wat tijd moest pakken want op het strand gaat de het niet zo makkelijk. De eerste 4 kilometer ging dan ook erg goed… redelijk constant gelopen met een tijd van 4:38 per kilometer. De laatste bocht op het circuit was behoorlijk pittig omdat hij zo ontzettend schuin loopt. Daarna de 4 kilometer het strand op daar ging zoals verwacht het tempo iets naar beneden en kwam ik gemiddeld uit op 4:56 en dat kwam vooral door kilometer 8 waar je van het strand de boulevaard op moet wat een best pittige klim is. De laatste 4 kilometer door Zandvoort centrum heb ik weer een lekker tempo te pakken. Het bizarre is dat ik kilometers 9 en 11 (4:45) en 10 en 12 (4:29) in precies hetzelfde tempo heb gelopen. Aan het eind nog even een goede high five van DJ Flyon gekregen en er stonden nog meer bekenden langs de kant welke in niet verwacht had dus dat was een mooie oppepper zo naar de finish toe. Totale tijd kwam uit op 56:52 oftewel dik een minuut onder de tijd welke ik wilde gaan lopen! Mijn dag kon niet meer stuk! Bij thuis komt later kwam ik er ook achter dat ik redelijk hoog gefinish was… Totale positie 119 van deΒ 2995!

Mijn vriendin had ook een aardig tempo gelopen. Zij was eigenlijk zonder verwachtingen deze loop in gegaan. Mede ook omdat ze dacht dat haar horloge helemaal opgeladen was en bij de start bleek dat deze nog maar 1% had… dus af gelaten en lekker op gevoel lopen. Dat bleek gek genoeg heel goed te werken want waar ze zelf rond de 6:30 per kilometer had berekend kwam ze na 1:10:31 over de finish oftwel 5:53 per kilometer!

Heerlijk om weer op het circuit en in Zandvoort deze race te mogen doen! Na de race nog heerlijk op het strand gelegen uit de wind in de zon… nog even wat eten en daarna rustig aan naar huis zonder files!!