Runner’s World Zandvoort Circuit Run

Runner’s World Zandvoort Circuit Run

25 maart 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Vandaag op de dag dat ook Max Verstappen voor het eerst mocht aantreden op het circuit van Melbourne gingen we op het circuit van Zandvoort de Runner’s World Zandvoort Circuit Run doen.

Aangezien het vorig jaar aardig druk was (was ook super mooi weer) besloten we om dit jaar het zekere voor het onzekere te nemen en op tijd naar Zandvoort te gaan.
Dus om 11 uur stonden we al in Zandvoort helemaal klaar voor onze 12 kilometer welke pas twee uur later zou starten. Eerst dus maar even naar de helpdesk want we waren in het verkeerde startvak geplaatst. We zouden in het Runner’s World start vak moeten staan maar stonden in Rood en Paars. Wat wel jammer was met het omwisselen van de startnummers was dat onze namen niet meer op het startnummer stonden. Voordeel was wel dat er 1000 mensen minder over het strand waren gegaan doordat we in een eerder startvak stonden. 

De twee uur ging gelukkig snel voorbij. Even bij de vijf kilometer gekeken waar Kim Keuning haar race aan het lopen was dus bij de finish haar even op gewacht even een praatje over hoe slecht ze dit jaar het vijf kilometer parcours hadden gemaakt. Gelukkig was ze wel tevreden. 

Hierna was het wachten op de rest van de groep want we zouden met zijn vijven op ons eigen tempo de 12 kilometer gaan lopen. Katja en ik samen met drie oud collega’s waarmee we ook de Appelloop in Olst hebben gelopen. Alleen was een collega nu vervangen door een andere collega.

Toen iedereen compleet was omkleden en hup naar het start vak. Om 13:18 was het dan eindelijk zo ver en werden we het circuit op geschoten. Allereerst mochten Katja en ik ervandoor vanuit blauw. Acht minuten later mochten Radjesh en Barry vanuit rood. Last but not least werd vanuit wit Darrin weggeschoten. 

Mijn race ging erg lekker. Vooral omdat ik de mazzel had een keer niet in me eentje te hoeven lopen. Vanaf de eerste kilometer liep ik samen met iemand op en dat hebben we tot kilometer negen volgehouden. Het circuit liep heerlijk een beetje wind mee en na 4 minuten kwamen we de laatste van de business run al tegen waar je dus makkelijk naar toe kon rennen. Enige wat ik nog steeds heel irritant vind, is dat je als een wat snellere loper in een vak erachter moet gaan slalommen tussen de langzamere door omdat die niet links houden zodat je er rechts langs kan. Eenmaal van het circuit af langzaam een beetje omhoog naar de boulevard om vanaf hier het strand op te gaan. Strand was goed begaanbaar niet te los zand en je kon elkaar mooi passeren. Kilometer zeven de zwaarste met de klim weer terug naar de boulevard. Net wanneer je denkt ik ben helemaal boven moet je toch nog zo een 200 meter wat verder omhoog. Gelukkig mag je als je de hoek om bent naar beneden en krijg je weer wat te drinken. Vanaf hier een rondje en weer terug naar de boulevard om bij Holland Casino langs naar beneden het centrum in. Hier raakte ik helaas mijn hardloopmaatje die de afgelopen negen kilometer bij me had gelopen kwijt omdat ik iets sneller ging dan hem. Dus vanaf hier alleen door gelopen en wat is dat laatste stuk door het centrum een geweldig stuk met al die gezellige mensen!! Laatste kilometer nog even aanzetten en uiteindelijk in 58:15 gefinisht… en dat was bijna een minuut sneller dan vorig jaar. 

Over de finish de mooie medaille in ontvangst genomen omgekleed en toen hup naar de finish om me vriendin op te wachten. Toen ze eenmaal binnen was haar wat warms gegeven en zelf ben ik hardlopend richting het station gegaan om daar Darrin op te wachten zodat ik de laatste anderhalve kilometer met hem mee naar de finish kon lopen. 

Eenmaal allemaal binnen omgekleed en een beetje bij gekomen werd het tijd om wat te eten te gaan zoeken. We kwamen uit bij de 3 aapjes vlak bij het station zodat op de terug weg degene die met de trein waren niet te ver hoefden te lopen. We kregen een mooie tafel en al snel zat iedereen voldaan aan een drankje. We hadden stiekem al op de kaart gekeken en waren er eigenlijk allemaal best snel uit omdat ze hier de beste spareribs in town hadden gingen we allemaal voor deze. De ober kwam met het geweldige idee om een “plankje” met spareribs neer te zetten zodat we allemaal daar van konden eten. We hebben ons heerlijk vol gegeten en daarna weer allemaal terug naar huis. Het was een zeer geslaagde race. 

 

 

 

 

 

Hierbij nog even alle uitslagen van iedereen. (Als je op de naam klikt kom je uit op de officiΓ«le uitslagen pagina)

 Sander Tuinhof                                 0:58:15

 Barry Klasens                                    1:02:46

 Radjesh Jagernath                           1:10:09

 Katja Roozendaal                             1:10:36

 Darrin Dinsbach                               1:16:52

Relive ‘Runner’s World Zandvoort Circuit Run’