Clinic Robert Lathouwers, Asics en Perry Sport

Clinic Robert Lathouwers, Asics en Perry Sport

8 december 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Je moet er iets voor over hebben om een clinic van Robert Lathouwers te kunnen volgen. Zo betekend dat voor mij dus 8 uur op zaterdag je bed uit om zo om 10 uur voor de Perry Sport aan de Overtoom in Amsterdam te staan. Aan de deur werden we iets voor 10 uur welkom geheten door zowel Ivo als Robert. Achter in de winkel stonden een groot aantal test schoenen die we mochten proberen. Ik kreeg een mooi stel Kayano 26 welke ik mocht uitproberen. Nadat iedereen de schoenen aanhad na 10 keer wisselen van maat gingen we voor in de winkel even een welkoms praatje doen.

Deze werd afgetrapt door Ivo Pabst (Event CoΓΆrdinator bij Perry Sport) die na een paar korte woorden Robert maar aan het woord liet. Robert die altijd verteld wie hij is en wat we precies vandaag gaan doen vandaag. Twee maal Olympisch atleet in 2008 en 2012 voor degene die het nog niet wisten op de 800m. Verder verteld hij over de valkuilen in het hardlopen en dat we juist deze twee vandaag gaan aanpakken. Haklanding en het bikini lopen zoals hij het altijd noemt.

Het was tijd om wat te gaan doen! Op naar het Vondelpark. Inlopen richting het theater. Hier zijn we rustig begonnen met het los maken van het lichaam wat bij Robert altijd begint met een vinger op je neus om vervolgens alle spieren even rustig los te maken van top tot teen. Na het losmaken is het tijd voor wat dynamisch rekken om vervolgens te beginnen met de loopscholing. Het leuke is dat deze clinic voornamelijk in het Engels gegeven werd en dat leverde hilarische woordspelingen op. Voor we aan het echte werk begonnen hebben we nog even wat sprintjes getrokken waarbij je samen met een maatje een elastiek kreeg om elkaar tegen te houden.

Na de loopscholing was het nu tijd om echt te beginnen. Deze keer stond er interval op het programma. Zes keer een minuut met een minuut rust en daarna nog zes keer 30 seconden met een minuut rust. Hierbij gaat de een minuut op 70 a 75% en de 30 seconden mag op 90% gedaan worden.

Na dit alles was het tijd om rustig terug te gaan naar de winkel. Bij de winkel kregen we nog een goodiebag konden we nog even gezellig kletsen met Robert en hem vragen stellen om vervolgens voldaan terug te keren naar huis.

Robert, Asics en Perry Sport super bedankt voor deze leerzame clinic!