Clinic zusjes de Witte, New Balance en Perry Sport

Clinic zusjes de Witte, New Balance en Perry Sport

28 november 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Woensdag avond om kwart voor 7 loop ik de Perry Sport aan de Overtoom in. Veel te vroeg want je hoefde er pas om kwart over 7 te zijn. De zusjes de Witte zijn er al en nadat ik me gemeld had kreeg ik New Balance handschoenen en een Buff/nekwarmer van Perry Sport. Alvast klaar maken voor de clinic. Wat lastig was want we gingen twee dingen doen. Een workout binnen en een workout buiten. Ik kreeg een paar blauwe New Balance Solvi V2 aangemeten die ik deze clinic mocht testen.

Toen eenmaal iedereen binnen was waren we met een groep van ongeveer 30 mensen. Wel leuk om te zien dat je iedere keer weer een hoop bekenden tegen komt. Saartje, Esther en Violet leuk jullie weer gezien te hebben! Zoals altijd eerst even een praatje over wat New Balance eigenlijk is. New Balance is een Amerikaansconcern gevestigd in Boston, opgericht in 1906. New Balance differentieert zich van haar concurrentie doordat verschillende modellen niet in lagelonenlanden maar nog steeds in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk (voor de Europese markt) worden geproduceerd. Ook werd er verteld waarom ze de twee atleten die achter hem staan sponsoren. 1. omdat ze goed zijn en 2. omdat ze goed met social media zijn en veel jongeren kunnen bereiken. De twee top atleten welke ze deze keer gestrikt hebben om een clinic te geven zijn de zusjes de Witte (Nee ze zijn geen tweeling), oftewel Lisanne en Laura.

Nu worden we in twee groepen verdeeld. De ene groep gaat met Lisanne naar buiten en de andere groep blijft met Laura binnen.

De groep die binnen blijft gaat een circuit training doen. 10 keer 30 seconden met 30 seconden rust. Laura legt eerst alle oefeningen uit, leuk om te merken dat iedereen andere namen heeft voor dezelfde oefeningen. We beginnen met de donkey kicks, push ups, squats, een oefening met je heupen omhoog en dan op je hakken lopen tot je niet verder kan. We vervolgen met de skipping, de parachute sprong houding. Je ligt op de grond op je buik om vervolgens je benen en armen omhoog te doen en deze even vast houden. Crunches en kaatsen om af te sluiten met mountain climbers. Even pauze om vervolgens de set nog een keer te doen. Na de tweede set is het bijkomen en rekken en strekken. Inmiddels kwam de tweede groep verzopen binnen. Dus klaar maken om de regen en kou in te gaan.

Lisanne heeft alles maar even binnen uitgelegd voor we de stromende regen in gingen. Gelukkig toen we voor het eerste stoplicht stonden te wachten werd het al wat minder. Snel door naar het Vondelpark en onder het viaduct wat oefeningen/loop scholing doen. Helaas was het onder het viaduct te glad om de vervolg oefeningen te doen dus toch maar even verder het Vondelpark in. Nog een paar oefeningen om vervolgens af te sluiten met een aantal sprintjes. 5 x 50 meter. Iedereen gaf alles want ja iedereen wilden winnen. Iedereen binnen iedereen voldaan, tot Lisanne zei en dit gaan we nog een keer doen. De groep werd wat stiller maar toch nog maar een keer knallen met z’n allen. Nu nog even uitlopen richting de winkel.

Hier worden we nog even bij elkaar gehaald en krijgen we de tijd om vragen te stellen aan Laura en Lisanne. Vragen die voorbij komen zijn onder andere: Wat is het verste dat je gelopen hebt? Hoe kan je jezelf mentaal beter trainen? Hoe is de strijd onderling? Hebben jullie een speciaal eet schema? Alle vragen worden beantwoord en daarna tijd voor wat foto’s voor iedereen weer voldaan naar huis terug gaat.

Perry Sports, New Balance, Lisannen en Laura de Witte super bedankt voor deze leerzame avond!