Clinics

Clinics

18 maart 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Gaaf afgelopen week heb ik de mazzel gehad om twee clinics te mogen volgen. Afgelopen maandag kregen we van Edwin de Vries een clinic vol in de regen. Edwin de Vries is Nederlands Kampioen lange cross 2018 en heeft vorig jaar de marathon van Amsterdam gelopen in 2:19:36 en is lid van het team van Guido Hartensveld Team Distance Runners!
En vanmiddag was het de beurt aan Robert Lathouwers die ons in de kou mee nam door het Vondelpark. Robert Lathouwers is een voormalig Olympisch atleet. Heeft als hoogte punt een vijfde plaats bij de 800m op de Olympische spelen van Londen maar ook heel wat Nederlandse titels op zowel de 400 als de 800m. Nu vooral bekend als trainer en geeft heel veel clinics aan heel hardlopend Nederland. Ook heeft hij vorig jaar voor het eerst een marathon gelopen (New York) en ook dit jaar heeft hij alweer een marathon gelopen namelijk die van Tokio. 

Clinic Edwin de Vries

Maandagavond 7 uur stond er een grote groep mensen klaar bij A.V. Startbaan om een clinic te krijgen van Guido Hartensveld en Edwin de Vries georganiseerd door RunnersWorld Amsterdamse bos en New Balance. Deze clinic werd gegeven ter voorbereiding van de Lentemarathon welke op 25 maart wordt georganiseerd in Amstelveen. Helaas had Guido een bijeenkomst waar hij bij moest zijn en werd de training dus volledig door Edwin zelf gegeven. Edwin die zelf de dag ervoor Nederlands Kampioen lange cross was geworden mocht dus vandaag ons les gaan geven. Dus daar stonden we dan in de regen op de atletiekbaan. Eerst maar is inlopen. Twee rondes over de wielrenbaan die om de atletiek vereniging heen ligt. Hierna werden in drie groepen verdeeld en met wat hulp van Bas Stigter werd de training gestart. De eerste groep mocht weer naar de wielrenbaan om daar een ronde af te leggen in halve marathon tempo waarbij het zo was dat als je terug bij de start was je terug ging naar de laatste loper om diegene op te halen en met zijn allen te finishen. De tweede groep mocht pauze houden en de derde groep mocht samen met Edwin loop oefeningen doen. Dit rouleerde een aantal keren en als laatste oefening nog wat korte sprintjes gedaan met je bijvoorbeeld je handen in je zij en je handen omhoog. Na de training mochten er nog vragen gesteld worden aan Edwin en kon iedereen zeiknat van de regen maar voldaan terug naar huis om een warme douche te nemen. New Balance, Edwin de Vries en RunnersWorld Amsterdamse bos super bedankt voor deze leuke en leerzame clinic!! 

Clinic Robert Lathouwers

Zaterdagmiddag om kwart voor twee stond ik in de Run2Day in Amsterdam om hier een clinic te volgen van Robert Lathouwers. Deze clinic welke ik had gewonnen was georganiseerd door Asics en Run2Day. Vanuit de Run2Day winkel aan de overtoom gingen we met een groep van 13 mensen rustig inlopend het Vondelpark in. Robert had een plekje uit de wind (de wind was erg koud) gevonden waar we onze oefeningen konden doen. Na wat oefeningen kwam zelfs de zon even tevoorschijn en werd het zowaar nog lekker ook. Dit was helaas van korte duur want na de oefeningen gingen we het Vondelpark weer in en dus ook de wind weer in. Voor het Vondelpark openluchttheater hebben we wat loopoefeningen gedaan met vooral de nadruk het landen op je voorvoet. Hierna kwamen de elastieken tevoorschijn en mochten we gaan sprinten middels de elastieken die je omgebonden had die werden vastgehouden door de persoon achter je ging je dus vanzelf wel vol op je voorvoet landen. Nadat iedereen goed opgewarmd was gingen we dan eindelijk met het echte werk beginnen tien sprintjes. Vijf keer een minuut op 70% met een minuut wandelen en daarna nog vijf sprintjes van 30 seconden maar dan voluit ook hier weer met een minuut wandelen. Net als bij de vorige clinic zorgde ook Robert dat de groep bij elkaar bleef en dus na elke spint liepen de voorste naar de achterste zodat we als groep weer opnieuw konden starten. Terug in de winkel kregen we nog een mooi Asics shirt van #imoveme de nieuwe campagne van Asics en werd er nog een groepsfoto gemaakt. Natuurlijk ook nog even gezellig gekletst en daarna weer door de kou naar huis. Run2Day Amsterdam, Robert Lathouwers en Asics super bedankt voor de gezellig en leerzame clinic!!