Dam tot Damloop Run for Kika!

22 juni 2016 0 Door Sander Tuinhof

runforkika
Beste allemaal,route

Ik ga weer mee doen met een hardloop wedstrijd. Alleen dit keer niet zomaar omdat ik het leuk vind, maar voor een goed doel.
Het goede doel is Run for KIKA (Help kinderkanker de wereld uit).

Wat ga ik doen?
Ik ga op 18 september 2016 mee doen aan de Dam tot Dam loop. Deze loop gaat over 10 Engelse mijl wat neer komt op 16,09 km. Ik zal starten vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam en finishen in de Peperstraat in Zaandam.

Wat is het doel?
Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen en sponsoren te vinden die mij willen sponsoren tijdens deze loop.
Om zo met z’n allen er voor te zorgen dat kanker bij kinderen ooit voor 100% kunnen genezen!
Elke bedrag is welkom… van 1 euro tot wat je maar kwijt wilt/kunt.

Hoe kan ik je sponsoren?
Nou dat is makkelijk, als je naar de volgende link gaat:

*** Ja, ik wil Sander sponseren *** (Klikken)

Hier kom je op een pagina met wie of wat je wilt sponsoren. Hier ga je naar de tweede (2e) kolom en kan je mij naam intypen “Sander Tuinhof”  (of gewoon even zoeken in het lijstje). Als je mij aanklikt en op “volgende” klikt rechts onder in ga je naar het volgende scherm. Hier kan je aangeven hoeveel je wilt sponsoren. Dit begint bij 25 euro maar je kan ook bij “Anders…” het bedrag invoeren wat jij wilt sponsoren. Zoals ik al zei je kan van 1 euro tot wat je maar kwijt kunt geven. Dan rechts onder weer op “volgende” drukken.
Wil je nou zeker weten dat je mij sponsort kijk dan even in de balk zoals in onderstaand plaatje is aangeven. “Ja, ik sponsor Sander Tuinhof voor Dam tot Dam loop 2016!”
jaiksponsor

In het volgende scherm vul je je persoonlijke gegevens in (naam, e-mailadres en telefoonnummer). Verder kan je nog een persoonlijk bericht naar mij achterlaten en aangeven of je naam en het sponsorbedrag gepubliceerd mogen worden door middel van de vinkjes. Als alles is ingevuld kan je rechtsonder weer op “volgende” klikken.
Nu kom je in het betaal scherm. Hier heb je twee keuzes:
1. iDEAL (Let op bij iDEAL komt er 0,50 cent administratie kosten bij.)
2. Eenmalige machtiging.
Als je voor iDEAL kiest vul je je bank in en loop je het menu door. Als je voor eenmalige machtiging kiest vul je je gegevens in en op “Doneer”.
Een andere mogelijkheid is door mij het bedrag dat je wilt sponsoren te geven en dan zal ik zorgen dat het middels bovenstaande bij mijn sponsor bedrag wordt gevoegd onder jou naam.

En dan?
Allereerst wil ik jullie bedanken dat je mij sponsort!
Ik zal op @Sander voor KiKa er voor zorgen dat ik jullie laat weten hoeveel geld er al gesponsord is! Ook zal ik natuurlijk op 18 september via Facebook jullie op de hoogte houden van de loop.
Mocht je 18 september niks te doen hebben kan je mij natuurlijk altijd ergens op de route komen aanmoedigen!!

kikaWat is KiKa

Kika is een stichting voor kinderen met kanker. Kika betekent Kinderenkankervrij. Zij doen allerlei acties voor geld om voor kinderen en ziekenhuizen te gebruiken tegen het bestrijden van kanker.

Het doel van KiKa

De stichting heeft als algemeen doel: het sponsoren (geld geven) aan fondsen die voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker zijn. Deze fondsen zijn gericht op minder pijn, strijd, meer genezing en kwaliteit. Ook is hun doel:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (dat de kinderen er niet zo onderlijden).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (dat ze niet als ze “genezen” zijn als ze ouder worden weer effecten krijgen van de medicijnen/behandeling die ze hebben gekregen toen diegene kanker had).

Waarom heeft de bestrijding van kinderkanker extra steun nodig?

Met de behandeling en genezing van kinderkanker staan we al zo’n 10 tot 15 jaar stil op een ‘slagingspercentage’ van circa 70%. Bijna 30% van alle kinderen met kanker sterft nog steeds aan deze ziekte, terwijl we dankzij nieuw genenonderzoek weten dat we een sprong vooruit kunnen maken. Wat ontbreekt is voldoende geld. De sprong vooruit laat daardoor vooralsnog op zich wachten, een situatie waarvoor kinderen met kanker (en hun naasten) de prijs betalen!

Waarom vraagt KiKa om steun?

Bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen en kinderen.. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want daardoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak gericht op specifieke gnomische eigenschappen van kinderkanker. KiKa vraagt voor dit nieuwe onderzoek daarom gericht steun. Zonder deze steun zal het veel langer duren om de gewenste en mogelijke verbeteringen te realiseren in de behandeling en genezing van kinderkanker.

De stichting KiKa zet zich in voor kinderen die kanker hebben.