Dam tot Dam loop weekend

Dam tot Dam loop weekend

17 september 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Wauw wat een super weekend was dit. Vorig jaar heeft mijn vriendin de Damloop by night op zaterdag gelopen en ik de Dam tot Dam loop op zondag. Dit jaar met het oog op de halve marathon van Disneyland Parijs op 24 september zouden we alleen de Damloop by night gaan lopen. Echter won ik twee startbewijzen bij TomTom en dus gingen we ook op zondag de Dam tot Dam loop doen. Ook besloten dat we allebei de lopen samen zouden gaan lopen.

Dus zaterdag avond vroeg richting Zaandam zodat je de auto nog een beetje in de buurt kan parkeren. Auto vlak bij de start kunnen neerzetten en aangezien we veel te vroeg waren eerst nog maar even een rondje bij de start gelopen. Hier waren we net op tijd om de iets wat chaotische start te kunnen aanschouwen. Dit omdat de omroeper steeds riep van ja we gaan bijna we gaan bijna beginnen. Dus stond het hele start vak klaar om bijna te beginnen en toen het zover was… bleek het te gaan om de opwarming. De handen konden weer van de horloges af en ze mochten nog even 5 min wachten. Toen het hele zooitje eindelijk weg mocht was het wel geweldig om al bij de eerste wave zoveel mensen te zien vertrekken. Na de eerste wave terug naar de auto even omkleden en gereed maken zodat wij zelf om 9:25 uit startvak paars mochten vertrekken. 
Voor mij was het de eerste keer dat ik de Damloop by night deed en moet zeggen het was echt super gaaf. Ik hoefde niet op tempo te lopen dus rustig met me vriendin mee gelopen. Ik had mezelf al van de nodige lichtjes voorzien. Bij de start ook nog twee lichtstaven gehad dus eigenlijk de hele weg met die lichtstaven in me handen gelopen om het vele publiek wat langs de kant stond een beetje te vermaken. 

Doordat ik dus twee van die lichtstaven had ook ik denk wel een paar honderd keer te horen gekregen van mensen langs de kant of ik er niet eentje aan hun wilde geven. Helaas… tot en met na de finish heb ik ze zelf gehouden. Onderweg was zoals ik van de vorige Dam tot Damloop wist stond er erg veel muziek langs de kant. Heerlijk! Ook voor de verlichting was gezorgd op veel plekken door bewoners, op het water een aantal bootjes, de fontein en de mannen die aan het flyboarden waren alles was verlicht! Super leuke ronde en super veel leuke en gezellige mensen langs de kant!! Met een mooie tijd van 46:09 en 46:10 haalden me vriendin en ik de finish! Voor me vriendin een nieuw PR want vorig jaar deed ze er 48 minuten over. De medaille en het tshirt wat we kregen staan erg goed bij elkaar. Leuk ook om te zien dat er zoveel mensen het Damloop by night tshirt aan hadden. 

Na een nacht heerlijk slapen was het tijd voor de volgende uitdaging. De Dam tot Dam loop. Dus met de auto naar Amsterdam. Ergens geparkeerd en daarna met de tram door naar Centraal waar de start van de Dam tot Damloop begint. Maar eerst moesten we nog even de start nummers ophalen bij TomTom. Bij TomTom aangekomen kregen we twee enveloppen en tshirts. Gelukkig hadden waren ze er nog in onze maat. Dus even snel omkleden en hup naar Centraal station waar de truck van de Postnl klaar stond om onze kleren naar Zaandam te brengen. Spullen gedropt en hup naar het startvak. Deze stond al aardig vol… Precies om 12:00uur klonk ons startschot en mochten we aan onze 10EM beginnen. Onder de start door… (Volgens me ouders die thuis zaten waren we bij de start duidelijk in beeld bij AT5) op naar de tunnel. Het kippenvel moment vorig jaar en ook dit jaar weer. Zodra je de tunnel inkomt staat er een drumband klaar die ons verwelkomt met hun harde dreunen door de tunnel! Geweldig! Eenmaal helemaal beneden moeten we ook weer naar boven… gelukkig nog fit en fris dus de klim lukt wel. Op naar Amsterdam Noord om zo via Buiksloterdijk en het Barkpad naar Molenwijkpark te lopen. Dan komt even het saaiste stukje maar zodra we weer in de buurt van Zaandam zijn staat het vrolijke en gezellige publiek je weer op te wachten en zijn die laatste 3 km wel door te komen!! 

Dan de finish nog even een stukje omhoog om vervolgens op de finish af te lopen! Hand in hand zijn me vriendin en ik de finish over gekomen (ook hier waren we weer op AT5 te zien). En dit keer was het gelukt… me vriendin en ik hadden precies dezelfde tijd. 1:42:11!

Wat ik ook wel leuk vind is dat mijn vriendin die in deze race leading was met het tempo goed haar race kan indelen. Oftewel we zijn lekker rustig begonnen en snel geรซindigd. Zoals je op de uitslag kan zien starten de meeste veel te snel en gaat naar mate de wedstrijd vordert langzamer lopen en dan na km 15 nog even een eindsprint erin gooien. Terwijl wij eigenlijk over de gehele wedstrijd steeds sneller zijn gaan lopen.

De Dam tot Damloop blijft echt een van de leukste runs die ik gelopen heb. Het publiek de sfeer de route alles is gewoon geweldig om mee te maken. TomTom bedankt dat we met jullie zondag mochten mee lopen! 

Nu op naar de volgende run… volgend weekend gaan we in Disneyland Parijs de halve marathon lopen!! 

Filmpje van Katja en mij op het 5km , 10km ,15km en bij de finish *Klikken*

  

Ohja en op het Dampark ook nog even langs de Asics stand geweest om een #feelfast foto te maken!! Hier wordt je neergezet en wordt er een bladblazer op je gezicht gezet… Helaas heb ik niet echt lang haar dus bij mij werkt het niet echt… maar dit was het resultaat!