Dam tot Dam 2016

Dam tot Dam 2016

19 september 2016 Uit Door Sander Tuinhof

Dank jullie wel voor alle donaties!! 

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover en mocht ik de 10EM (16,09km) gaan lopen voor KiKa!
Dankzij jullie allemaal had ik een mooi bedrag van 500 euro kunnen bijdragen aan KiKa!

Quote van Kika: Via deze mail wil ik jullie, mede namens de zieke kinderen, heel hartelijk danken voor jullie sportieve prestatie van gisteren. En niet te vergeten jullie trainingen en het ophalen van het sponsorgeld dat er allemaal aan vooraf is gegaan! Dankzij jullie inzet is er ruim € 29.000,00 opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. Daar zijn we ongelofelijk blij mee.”
 

Vooraf had ik besloten dat als ik de 10EM zou gaan lopen ik ook voor een mooie tijd zou gaan.
Ik had zelf in me hoofd om rond de 1 uur en 20 minuten te lopen.
Uiteindelijk is het 1 uur 19 minuten en 2 seconden geworden… Waar ik dus super trots op ben.

Het was een super mooie loop. Vanaf de start na de eerste kilometer duik je meteen de IJtunnel in… deze was langer dan ik me had voorgesteld. Als je er doorheen rijdt met de auto ben je er zo door. Hardlopend is het nog een aardig stuk. Wat wel super gaaf was in de tunnel stond een band met trommels wat heerlijk door de hele tunnel heen galmde. Wat wel typerend voor de Dam tot Dam loop is is dat er om de zoveel meter wel een DJ, band of zanger staat om de lopers te voorzien van muziek, wat ik begrepen heb waren het er ongeveer 40 langs de gehele route.
Op viaducten waar we onder door gingen hingen spandoeken, stond het vol met mensen en kwam er behoorlijk wat muziek ons tegemoet.
Ook erg gaaf waren al de versierde straten waar je door heen liep. Mensen die langs de route hadden aardig uitgepakt! Spandoeken, extra water posten, muziek, tekeningen op de grond en zelfs watersproeiers waren ter plaatse. Twee kilometer voor de finish worden de straten wat smaller en komen er meer mensen langs de kant te staan en wordt de sfeer nog beter.

Verder heeft ASICS een leuke video gemaakt door verschillende camera’s op de route te plaatsen.
Mocht je het leuk vinden deze te bekijken kan je op de volgende link klikken (*klik hier voor de video*)
Je zal mij hier zien lopen op het 5km punt, 10km, 15 km en vlak voor de finish.

Veder is het hele verhaal en de weg ernaar toe met alle trainingen en wedstrijden hier terug te lezen: https://www.facebook.com/SandervoorKiKa