Devils Trail Maasduinen

Devils Trail Maasduinen

30 juni 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Vroeg veel te vroeg gaat de wekker, maar het is voor een goed doel. Devils Trail Maasduinen. 22km trailen door een prachtig gebied. Rond 10 uur komen we aan bij de Hertog Jan Brouwerij de auto geeft op dat moment al aan dat het 27 graden is. Dus voordat we over een uur weggaan nog even goed drinken en in de schaduw zitten.

Rond 11 uur komen de mensen allemaal bij elkaar die de 22 km gaan lopen. Allemaal proberen zoveel mogelijk in de schaduw te staan want de start ligt vol in de zon. Organisatie geeft nog wat uitleg en benadrukt dat het warm zou zijn dus drie drinkposten i.p.v. twee en de route is wat veranderd. Ondertussen is er ook iemand van de brouwerij van Hertog Jan bijgekomen. Hij stelt zichzelf voor en met een grote pul bier in zijn handen wenst hij ons veel succes.

Precies kwart over 11 worden we met een toeter weggeschoten. Langs de Hertog Jan brouwerij door de velden richting Roompot Klein Vink. Hiervandaan via de kleine bospaadjes naar het Landgoed de Hamert. Ik wilde vooral rustig aan doen omdat het inmiddels al rond de 30 graden was. Echter de doorkomst van de eerste km gaf aan dat ik 5:17 per kilometer liep. Rustiger gaan lopen en genieten van de mooie omgeving. Zo in het bos onder de bomen de eerste kilometers was er nog een klein briesje wat het wel aangenaam maakte. Jammer alleen dat ik na 4 km al een blaar voelde opkomen op me enkel en dat me andere onderbeen/voet in slaap viel. Na 5 km komen we uit het bos op de vlakte terecht en nu is pas te merken hoe warm het is zonder wind. Wat klimmetjes wat mul zand maar vooral de warmte die zicht tegen mij keerde.

Langzaam gingen ook mijn tijden omhoog en liep rond de 6:00 min per kilometer tot kilometer 12. Vanaf dit moment kreeg ik het zwaar en ik moest nog 10 km… uitstappen had geen zin we waren op het verste punt in het parcours. Dus op een sukkeldraafje deze trail uitlopen en proberen nog wat van de natuur mee te krijgen. Bij de water punten goed drinken en wat eten om vervolgens weer vol energie er vandoor te gaan om er na een kilometer weer achter te komen dat alle energie weer weg was. Tot kilometer 17 zo afentoe wat wandelen en dan weer verder. Steeds meer mensen begonnen om me heen te wandelen en het nog rustiger aan te doen dan ze al deden. Ik kreeg weer een beetje energie toen we onder de bomen kwamen en bij de laatste drankpost even onder de douche gestaan om te koelen. Tot de finish is het daarna gelukt om soort van hardlopend aan te komen.

Bij de finish op naar het water punt en de douche en weer afkoelen en drinken. Hier stond gelukkig een ice tube waar ik heerlijk even de warmte van me lichaam af kon krijgen. Ik voelde me slecht me benen wilden niet meer en van mij was ook weinig over. Na een half uurtje onder de bomen veel water, een gesmolten ijsje kwam ik weer redelijk terug op aarde.

De Devils trail deed zijn naam zeker eer aan met dit warme weer. 22,4 km leek alsof het een marathon was maar de organisatie was super de drankposten waren goed gevuld en de omgeving was prachtig. Hertog Jan en Devils Trail super bedankt voor deze ontzettend gave ervaring!