Diemercross 2017

Diemercross 2017

26 februari 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Ja dan krijg je opeens een uitnodiging om een keer mee te doen met een cross en wel de Diemercross.
Aangezien we dit nog nooit gedaan hadden en het ons wel een keer leuk leek hebben we de kans gepakt en op zondag ochtend in de auto op weg naar Diemen.
Het was een natte dag en afgelopen dagen heeft het alleen maar geregend dat beloofde dus wat voor de cross.
Al vroeg waren we in Diemen en de brandweer en de band stonden ons op te wachten. We hadden nog meer dan een uur dus alvast even naar de start en het eerste gedeelte van de route verkennen. Zag er aardig uit de eerste km een beetje door het gras en een grindpad. Echter de tweede bocht lag er al een stuk slechter bij… laten we zeggen een modderpoel.
Verder konden we helaas niet dus weer terug gegaan en klaar gemaakt voor de start. Aangezien het onze eerste cross is hadden we besloten voor de kortste afstand te gaan en dat was 4,9km de GAASPCROSS!! 
Om 12 uur precies klonk het start schot en weg waren we… na de tweede bocht werd het soppen in de modder! Af en toe even de ene kant op glijden dan weer de andere kant op en dan nog het wegzakken van je voeten… soms wel 40cm diep!! Het was een zware maar zeer leuke cross.
Eindelijk was daar de finish in zicht… en over de finish gekomen hoorde ik dat ik de derde plaats had!! Kijk dat is nog is mooi een eerste cross lopen en nog derde worden ook!!
En een paar minuten na mij kwam Katja binnen… en die heeft in haar categorie de zevende plaats weten te bemachtigen!! Oftewel dit smaakt naar meer… 

3 Sander Tuinhof 1983 De Kwakel 24:34:00
7 Katja Roozendaal 1992 De Kwakel 31:23:00