DiemerCross 2018

DiemerCross 2018

11 februari 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Na vorig jaar de DiemerCross gelopen te hebben hadden we hem dit jaar ook weer op het programma gezet.
Lekker 4,5 km door de blubber heen rennen. Heerlijk!

Dus hup lekker vroeg naar Diemen toe en om kwart over 11 was het al aardig druk. Helaas stond er een behoorlijk koude wind op de plek waar de tenten stonden, dus even snel startnummer ophalen en naar de start om te kijken hoe de kinderen het gingen doen. Wat meteen op viel was dat de bomen langs de start/finish verdwenen waren. Voor de rest was het pas nog even blubberig als vorig jaar. Na de start van de kinderen terug naar de auto om ons klaar te maken. Korte broek korte mouwen, is het nou wel of geen goed idee. Bij de start waaide het niet zo hard maar bij de auto was het in je korte broek best frisjes. Alles gereed en hup naar de start. Nog even warm lopen en ready to cross! 

Dit jaar was het een nieuw parcours en niet vergeten een nieuwe naam “de Stammercross” en daarom niet 4,5 km zoals op de flyer stond maar we kwamen uit op 5,1 km. Ach, iets meer om door de blubber heen te rennen. Echter, was het parcours zo veranderd dat de blubber niet meer zo erg aanwezig was als vorige keer. Hier en daar ging je wel door een stuk blubber maar het merendeel was het toch best te doen. Het zwaarste was dit jaar denk ik de wind die op sommige stukken best vervelend was. Vooral de laatste 400 meter richting de finish. Dit jaar miste ik ook helaas de medaille toen we over de finish gingen. 

Zowel Katja als ik hadden allebei een snellere tijd gelopen dan vorig jaar ondanks dat het 600 meter verder was. 
Ik kwam bij de mannen als 10e over de finish en Katja bij de vrouwen als 15e.

10 Sander Tuinhof De Kwakel 24:47
15 Katja Roozendaal De Kwakel 30:57

Wat wel jammer was dit jaar was de wind die het ontzettend koud maakte en daardoor iedereen die over de finish kwam eigenlijk gelijk naar huis ging. Zelfs de Neuteblazers (het dweilorkest dat altijd bij de DiemerCross aanwezig is) waren al aan het inpakken toen we na de finish boven kwamen. Al met al was het een geslaagde editie en ik hoop dat volgend jaar het parcours weer wat meer door de modder gaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relive ‘DiemerCross 2018’