Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

25 september 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Vorig jaar een week voor de start van de eerste Disneyrun in Disneyland Parijs hoorde ik over deze run… en wat baalde ik dat ik er niet heen kon. Ik had toen zoiets als ze het volgend jaar weer doen ga ik alles op alles zetten om erbij te kunnen zijn. Desnoods in een weekend heen en terug. 

En zo zou het gaan… de tickets gingen in de verkoop mijn vriendin en ik hadden alles bekeken en kwamen helaas tot de conclusie dat de enige mogelijkheid tijdens het Disneyrun weekend de halve marathon was. Dit zodat we op zaterdag heen konden en zondag na de halve marathon weer terug (vrijdag en maandag moest er helaas gewoon gewerkt worden). Dus hup hotel en kaartjes geregeld. We mochten naar Disney.
Wat we toen nog niet wisten was dat we op vrijdagmiddag 12 uur al weg konden en we dus eigenlijk ook de 5km en de 10km hadden kunnen lopen. Balen want op het moment dat we dit wisten konden we geen extra tickets meer bestellen omdat alles en uitverkocht was en de inschrijving gesloten was! 

Dus inderdaad vrijdag 12 uur vertrokken wij richting Parijs. Disneyland here we come!! Lange rit van iets meer dan 5 uur. Aangekomen bij ons Radisson Blu Hotel naast het golf resort van Disney even snel de kamer checken. We keken uit over de golf banen en een meertje. Zag er allemaal goed uit! De bus richting het park zou in 10min vertrekken dus hup klaar maken en wij voor de eerste keer naar Disney om hier onze nummers en spullen alvast op te halen. Aangekomen bij Disney naar het evenementen terrein waar een Expo was ingericht waar je al je spullen kon halen. Intussen was het ook al bijna tijd voor de start van de 5km. Eenmaal in de Expo viel de drukte me mee en het was goed overzichtelijk en duidelijk aangegeven waar je alles moest ophalen. Eerst je nummer ophalen… daarna je shirt en daarna de eventuele extra’s! Alles was binnen… door naar de hal waar alle sponsoren stonden. Daar naar toe lopend kwamen we een bord tegen met alle mensen die mee deden met de Disneyrun… dus even je eigen naam zoeken. Gevonden!! Daarna nog even een fotootje bij de medailles en dat we de halve marathon gingen rennen. We moesten nog anderhalve dag wachten… 

De volgende dag zijn we heerlijk even naar val dΓ‰urope geweest. Een groot winkelcentrum net naast Disneyland. Hier even heerlijk de hele ochtend rond gelopen en geshopt. In de middag zou op de Expo Paula Radcliffe spreken en een meet and greet hebben. Dus op tijd weer naar het hotel en door naar het park. Aangekomen waren we precies op tijd want half 3 ging Paula spreken. Even een kennismaking met wie ze is en daarna nog wat leuke vragen die aan haar gesteld werden. Toen nog even op de foto met haar en om mijn Disneyrun nog specialer te maken de handtekening van haar op mijn startnummer. Nu moest de halve marathon morgen zeker goed komen! Aangezien we een halve marathon morgen moesten gaan lopen gingen we nog even goed eten en op tijd naar bed want de wekker stond om half 5. Dus nog even naar Buffalo grill om een goede steak weg te werken. Terug naar het hotel om nog even te ontspannen in het zwembad… echter was dit water zo koud dat er weinig ontspannend aan was. Dus inderdaad maar vroeg naar bed.

Half 5 ging de wekker… spannend over anderhalf uur zouden we starten. Kleren aan zo weinig mogelijk meenemen richting het park en hup de auto in. Wel leuk om zo vroeg de parking op te rijden terwijl er nog helemaal niemand is. Een paar auto’s de eerste twee rijen stonden net aan vol. Op naar de tent waar we onze spullen konden achterlaten nog even naar het toilet en hup naar het startvak. Het was inmiddels 6 uur en we stonden redelijk vooraan in startvak C. Nadeel was het is 6 uur… we moesten nog een uur wachten… geen toilet en in je korte broek en shirt was het best wel fris. Met de warming up die gegeven werd werd je nou ook niet bepaald warmer. Kwart voor 7 inmiddels we mochten eindelijk gaan lopen… althans een stuk naar voren richting de start. Precies 7 uur ging het eerste start schot… trois (vuurwerk), deux (alweer vuurwerk), une (nog meer vuurwerk) en gooooooo…. gaan gaaf om te zien hoe alle waves weggeschoten werden met al dat vuurwerk. Minder was het om te zien dat wij in startvak C nog helemaal niet aan de beurt kwamen en dat het steeds kouder begon te worden. Eindelijk om half 8 kwamen wij in de wave terrecht en mochten we starten!! Hoe gaaf… dat vuurwerk… de sfeer…. nu mochten we dan eindelijk het park in!! Super om te zien hoe alle medewerkers zo vroeg al staan te juichen en je staan aan te moedigen!! Vanaf de start naast de World of Disney winkel… richting de studios naar het Disneyland hotel hier voorlangs langs alle attracties. Om vervolgens door de grote hal via de zijkant langs het park te gaan. Achter de rock and rollercoaster langs naar de studio tram tour waar normaal het treintje rijdt wij nu overheen mochten. Via via zijn we aan de achterkant van Disneyland het park weer ingekomen om vervolgens via mainstreet richting het kasteel te lopen. Aan de zijkant erlangs om daarna achter het kasteel en onder het kasteel door weer vooraan aan te komen. Via its a small world aan de zijkant het park weer verlaten om vervolgens bij Discoveryland naar binnen te gaan. Via spacemountain, buzz lightyear en autopia het park weer uit. Via de buitenring rond om Disneyland zijn we naar Magny-le-Hongre gelopen. Om vervolgens in het park achter het Explores en Dream castel hotel weer terug te gaan richting Disneyland Santa Fe hotel. Onder dit hotel doorgelopen naar het Disney’s Cheyenne hotel om vervolgens richting Disney’s New Bay port hotel door Disney village heen te lopen. Bij het Disneyland hotel voorlangs en achterlangs bij Ratatouille om vervolgens nog over de set van Motors, Action te gaan waar je op een groot scherm iedereen kon zien die langs kwam. Daarna het aller laatste stuk voor de Armageddon langs en over de finish!! 21,1km waren volbracht. 

Onderweg op het parcours kon je nog met verschillende Disney characters op de foto. Helaas wisselden ze regelmatig en kon het dus zijn dat je in de rij stond voor Donald en dat ze opeens een heel ander iemand er neer zetten. Dit was helaas bij ons het geval… We wilden heel graag met Donald op de foto maar toen we in de rij stonden gingen ze na twee minuten wisselen en kwam er iemand voor terug waar wij niks mee hadden. Dus hup uit de rij en weer verder lopen. Al met al krijg je wel een leuke tijd als je overal op de foto gaat. Tinkerbell, Mickey en Minnie Mouse (wachttijd half uur) dit maakte het zelfs zo erg dat wij uiteindelijk zelfs de laatste loper aan ons voorbij zagen komen terwijl wij en nog een heleboel anderen aan het wachten waren om met Mickey en Minnie op de foto te kunnen… echter het voordeel was toen we eenmaal de foto hadden dat we overal door konden lopen. Main street voor onszelf. Foto bij het kasteel we hoefden niet te wachten… Foto’s met Dagobert Duck, Captain Jack Sparrow, Sadness (Inside Out), Nick de Wilde (Zootropolis) allemaal zonder te wachten!! Uiteindelijk hebben we nog een heleboel mensen ingehaald want met een pace van 10 minuten per km was het zelfs mogelijk om de hele route lopend af te leggen! Later kwamen we erachter dat we er uiteindelijk 3 uur en 1 minuut over hebben gedaan om deze 21 km af te leggen. Geklokt door onszelf hebben we er 2 uur en 16 minuten over gedaan. Dat betekend dat we door alle foto momenten 3 kwartier langer onderweg zijn geweest. Maar het was het zeker waard en deze run moet je niet voor de tijd doen maar voor de fun en vooral genieten van alles wat je ziet en kan beleven rond om Disneyland!! 

Gaaf ook om te zien hoe voldaan en trots iedereen is met de super gave en grote medaille om hun nek heen. Bij de finish naast je medaille kreeg je ook nog water (Vittel) , Powerrade en een flesje van Lactel wat ongeveer hetzelfde is als wij hier in Nederland kennen de Vifit Sport drankjes. Ook kreeg je nog een banaan en een lunchbox gevuld met allemaal koekjes en andere dingen. Super geregeld allemaal! Disney had ook geregeld dat er een aantal borden stonden en je daar met al je medailles op de foto kon! Super gave herinnering!  

Onze finish video:

 

Na deze inspanning was het tijd om terug te gaan naar ons hotel waar we nog even konden douchen uitchecken en daarna zijn we nog even naar Parijs zelf gereden om een foto met onze medaille bij de Eiffeltoren te maken, een rondje om de ark de triomf te rijden om vervolgens via de Champs Elysees richting het Louvre te rijden om vervolgens 5 uur lang in de auto te zitten terug naar huis! 

Dit weekend was zo ontzettend gaaf en we zien dat Disney het volgend jaar weer deze runs gaat organiseren dus we hebben ons voorgenomen om volgend jaar weer te gaan maar dan niet alleen voor de halve marathon maar dan om alle afstanden te gaan lopen!! Op naar Run Disney 2018!! 

Hierbij een kleine impressie van de halve marathon door Disneyland Parijs.