Hardlopen in Frankrijk

Hardlopen in Frankrijk

27 augustus 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Even een weekje weg… even een weekje niks doen. Geen wekker die vroeg in de ochtend verteld dat je naar je werk moet. Heerlijk even een weekje kamperen, maar de hardloopschoenen gaan natuurlijk gewoon mee.

Een weekje op de camping “Le val de Trie” een leuke camping in een dal aan een beekje genaamd “La Trie” in de buurt van Abbeville. Het leuke aan een dal is dat welke kant je ook op loopt je altijd wel een heuvel tegen komt.

Zonsopgang achter een van de heuvels

Maandag ochtend tegen een uurtje of 8 stonden in onze hardloop outfits ready om een kleine 8 kilometer te gaan lopen. We kwamen vorig jaar altijd over een super leuk bruggetje wat niet ver van de camping aflag. Het duurde dus ook niet lang of het besluit was genomen en we gingen die kant op… richting Miannay verder richting Lambercourt tot hier was het nog vrij begaanbaar. Niet te veel omhoog of naar beneden. Inmiddels waren we bij het plaatsje Cahon en hadden we al 4 km afgelegd en kwam er een leuk heuveltje in zicht. Aangezien we maar 8 wilden lopen zijn we nog even het heuveltje opgegaan en na 4,5 kilometer weer terug naar de camping gegaan. Hier aangekomen zaten we op 9 kilometer. Tegen over de camping ligt een heuvel en om tot een mooie 10 kilometer te komen toch nog even de heuvel op.

Maandag 20 augustus 10 kilometer

Dinsdag hadden we een dagje rust maar woensdag mochten we weer en stonden we weer om 8 uur in ons hardloop kloffie klaar om een rondje te doen. Wel leuk de meeste lopen gapend in hun badjas ons aan te kijken van hallo wat gaan jullie doen het is vakantie…. We gaan hardlopen.

Manoir de Chaussoy

Ditmaal gingen we de andere kant op. Richting het plaatsje TΕ“ufles. Om in dit plaatsje te komen gingen we een licht stijgende weg naar boven toe wat een voordeel is want we moesten dezelfde weg weer terug. We begonnen op een hoogte van ongeveer 30 meter en in het plaatsje TΕ“ufles waren we inmiddels al op 45 meter en 2,5 kilometer onderweg. Vanaf hier gingen we echt stijgen. In een kilometer gingen we van 45 naar 95 meter… Niet heel stijl maar dit voelde je wel. De andere kant van het plaatsje waar je boven was kon je via een iets steilere helling naar beneden. Van 95 terug naar 45 in 800 meter eenmaal beneden hadden we zoiets dat kunnen we ook andersom…. Dus weer naar boven via de steile helling en weer via de wat minder steile helling naar beneden en weer langzaam aflopend naar de camping. Terug weer niet op een mooi getal uitgekomen dus toch maar weer even de heuvel op. Deze heuvel valt wel mee vergeleken met die we een paar kilometer eerder hadden gedaan. Van 30 meter naar 60 meter in 900 meter, maar wel weer een mooie 10 kilometer afgelegd.

Woensdag 22 augustus 10 kilometer

Vrijdag was onze laatste keer hardlopen want zaterdag zijn we weer vertrokken richting het koude, vlakke en natte kikkerlandje. Vanuit het plaatsje Bouillancourt waar de camping ligt over de Trie met een bruggetje langs het kerkje naar boven richting het plaatsje Moyenneville. De helling hier heeft een stijgings-percentage van 10%!! Dat betekend van de 30 meter waar we op begonnen naar 80 meter in net geen 500 meter. Deze voelde je wel in je kuiten. Eenmaal boven ging het glooiend richting Moyenneville en omdat we graag in het plaatsje geweest wilden zijn even om het bord heen en weer terug. Nu mochten we de heuvel ook weer af. Om vervolgens aan de andere kant van het dorp nog een heuvel te pakken welke van 30 meter naar 90 meter ging in 1300 meter. Ook deze weer naar beneden… langs het kerkje wat in het dorpje staat… oh wacht aan de andere kant van het kerkje is een steile helling en weer omhoog! Van 30 meter naar 45 meter in 200 meter. Dit keer was de langste want ook tegenover de camping zoals elke run sloten we ook deze weer af met een loopje naar boven toe.

La Trie
Vrijdag 24 augustus 12 kilometer

Super relaxte vakantie gehad met weer heerlijk wat heuvel trainingen… toch maar is in Nederland dit soort heuveltjes zoeken maar ben bang dat ik dan wat verder naar het zuiden moet. 

Leuke heuvels van 10%