Hardlopen jaar 2017

Hardlopen jaar 2017

31 december 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Zo de laatste dag van 2017… de laatste kilometers zijn ook weer gemaakt. 

Doel voor afgelopen jaar was net als in 2016 rond de 1000km te gaan lopen. Dit is iets meer geworden en met een afstand van ruim 1500km mag ik toch wel zeggen dat ik aardig wat heb afgelegd. Dat is precies van Amsterdam naar Barcelona. 

Met dit jaar mijn eerste halve marathon, mijn eerste marathon en de nodige PR’s! 

Nou was de halve marathon die we liepen ook meteen een fun run door Disneyland Parijs. Zeker de moeite waard en als het lukt staat deze zeker op de planning voor 2018! Denk dat dit ook meteen de mooiste hardloop wedstrijd was van 2017. De sfeer, de mensen, door Disneyland lopen, de medaille, het was een super gaaf weekend!! 

Voor de rest nog twee super leuke clinics gevolgd! Eentje van Robert Lathouwers en eentje van Jip Vastenburg waar ik super veel van geleerd heb en welke zeker aanraders zijn.

Ook op veel nieuwe plekken mogen lopen. Ik noemde al Disneyland Parijs, maar ook in Egypte met de warmte gelopen, Frankrijk met de heuvels, Engeland in de sneeuw en rond AllyPally en vele mooie plekken in Nederland! De Appelloop in Oss, Royal run in de tuinen van Soestdijk, Cityrun Alkmaar, De Johan Cruijff loop met de finish in de Arena, AMC loop door het ziekenhuis, De Papendal night run als kerstman niet te vergeten, De Diemercross waar ik een mooie 3e plaats haalde en natuurlijk de Marathon van Amsterdam nog steeds balen over de gelopen tijd en de kramp maar heb hem wel uitgelopen. Ook de weg naar de Marathon toe was mooi met toch wel een zeer mooie loop de 30 van Amsterdam Noord, en het Dam tot Dam weekend niet te vergeten! 

Al met al dus een hoop mooie lopen! Nieuwe PR op de 5km staat nu op een mooie 21:10 de 10km gelopen in een tijd van 45:12 en natuurlijk de marathon in een tijd van 4:30:11 (met kramp uitgelopen)!!

En 2018 staat alweer te roepen dat het een mooi hardloop jaar gaat worden. De eerste wedstrijd zal al over 2 weken zijn de halve van Egmond aan zee.  Eind januari is hier in Uithoorn weer Uithoorns Mooiste, februari de Diemercross, maart is de 12km Circuit run en April staat de halve van Hannover al gepland!! 

Bij deze wil ik iedereen een zeer sportief 2018 wensen!!