Hardlopen op vakantie

Hardlopen op vakantie

9 augustus 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Jawel hardlopen op vakantie… Iedereen had het me zo een beetje afgeraden. Waarom? 
Ik ging samen met me vriendin naar Egypte (Marsa Alam) zo een 40 graden overdag en ’s avonds bleef het warm rond de 32 graden.
Hardlopen in de warmte, maar ook het zand! Ons resort lag midden in de woestijn. 

Dus een plan bedenken om toch te kunnen hardlopen… wekker om 6 uur in de ochtend zetten zodat we met zonsopgang het minst warme moment op de dag konden gaan hardlopen. En dat is gelukt moet er wel bij zeggen dat het ondanks dat het vroeg in de ochtend was nog behoorlijk warm is als je gaat hardlopen. Dat merkte je ook wel aan de tijden, waar ik normaal rond de 5:00/5:30min per km loop kwam ik nu met moeite aan de 6:00min per km! Al met al zo een 56 km gelopen in de twee weken dat we er zaten. Ook nog twee keer 1 km baantjes gezwommen om ook nog wat anders te kunnen doen dan alleen hardlopen. Het was super zwaar maar wel super leuk om in de woestijn te kunnen lopen. Hieronder een paar foto’s van een van onze runs in de woestijn.


  

Nadat we een dag thuis waren hebben we onze spullen weer ingepakt en zijn we nog een weekje naar noord Frankrijk geweest. Ook hier hebben we nog een week een paar keer hardgelopen. Met wat kleine heuvels van rond de 100m maar wel met hellingen van 10% heb ik hier ook weer 44km gelopen. Hieronder nog even 3 foto’s van de heuvels die we bedwongen hebben.

 

Tijdens onze vakantie dus heerlijk doorgelopen en aardig wat kilometers gemaakt en mooie omgevingen verkend en gezien!