Hornbach Hammerrun

Hornbach Hammerrun

13 januari 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Alweer de tweede obstakel run van dit jaar, de Hornbach Hammerrun in Duiven. Aangezien eind januari de nieuwe Hornbach vestiging daar open gaat hadden ze een leuke manier bedacht om wat meer aandacht er aan te geven namelijk met een obstakelrun.

Om half twaalf reden we het parkeer terrein op. Genoeg ruimte om te parkeren op dit industrie terrein dus een plekje vinden was geen probleem. Om de Hornbach zagen we al verschillende mensen lopen. Bij de ingang van de Hornbach stond een container waar we onszelf moesten aanmelden. Bandje om en vlaggetjes mee! Nog even omkleden in de hal waar je normaal de Hornbach naar binnen of naar buiten gaat. Tas inleveren en we waren er klaar voor. Op naar de start.

Bij de start stond Youri ons op te wachten voor een warming up. Na dat we de Macarena en We will rock you hadden mee gedaan mochten we dan eindelijk van start. Met ongeveer 50 a 60 mensen gingen we van start. Wat dus resulteerde in een kleine opstopping bij het eerste obstakel. Hierna mochten we een half rondje om de Hornbach heen. Bij het volgende obstakel mocht je kiezen of je neemt iemand een rondje in de kruiwagen mee of je pakt een boomstronk en loop een rondje. High five en weer verder. Obstakel drie was met een hamer een stokje in de grond slaan. De grond was redelijk zacht dus dat stokje was er zo in. Nu was het tijd om wat schuttingen over te klimmen. De eerste was redelijk te doen… de tweede al wat hoger en de derde weer een stukje hoger. Iedereen was er overheen en we mochten door naar de monkey bars. Ben je aan het einde is je belletje weg! Achja toch gehaald dus weer verder over de Irish table naar het speerwerpen. Nadat de speren overal behalve in het stro waren gekomen gingen we naar het medicijnbal werpen. We moesten met een bal van 5, 10 of 15 kg een belletje raken wat op ongeveer 2,5 meter hoog hing. De belletjes waren allemaal geraakt en we mochten door naar het volgende onderdeel de Camounet crawl oftewel onder een net door kruipen. Oppassen dat je niet in het net blijft vast zitten. Nu een balans oefening. Hamers welke met hun kop naar beneden hingen waar je staand van de ene naar de andere moest. Het leek best lastig maar eenmaal op de hamer viel het uiteindelijk wel mee. Bij het volgende obstakel werden we opgewacht door een van de leuke vrijwilligers welke ons twee ringen gaf waarna we hangend aan de ringen naar de overkant moest. De hoek om en voor de Hornbach weer langs richting de finish. Maar eerst nog even een schuine muur over. De ijsbak door… deze was trouwens gevuld met alleen maar ijs blokjes dus dit viel gelukkig wel mee. Een klein stukje mud crawl om vervolgens over het vuur heen te springen. Bij de finish kregen we onze eerste stempel. De bedoeling was om in 60 minuten zoveel mogelijk rondjes te rennen. Aan het eind van de 60 minuten hadden we drie rondjes weten te volbrengen. Bij de finish kregen we nog een leuke houten medaille.

Hierbij nog even de aftermovie van onze run.

Hornbach ik hoop dat jullie vaker van deze obstakelruns gaan organiseren want dit was echt super leuk om te doen! Darrin, Marina en Sven super leuk dat jullie met Katja en mij mee wilden! Op naar de volgende run…