I(ce) Survived Obstakel run

I(ce) Survived Obstakel run

8 januari 2020 Uit Door Sander Tuinhof

Ja en dan besluit je vrijdagmiddag om zaterdag mee te doen met de eerste obstakelrun van dit jaar. Dit om het jaar goed te beginnen. I(ce) Survived bij Flevonice. Dus zaterdagochtend richting Flevoland. Dronten om precies te zijn. Flevonice ligt eigenlijk net naast Walibi dus het was makkelijk te vinden. Aangekomen daar kom je een groot parkeer terrein op waar je makkelijk kan parkeren. Flevonice is eigenlijk een klein pretparkje, je kan er ijskarten, schaatsen op een 2,5km lange baan en obstakelruns doen.

Daar waren we voor gekomen. Even bij de kassa onze kaartjes halen en dan? Ja en dan… hmmm dat was even zoeken waar was de start van de obstakel run? Geen idee er waren vooral heel veel mensen aan het schaatsen. Terug naar de kassa hier ook meteen mijn Unox muts gehaald want ook die had ik bij de kassa nog niet gekregen. We zouden worden opgehaald. Omkleden en klaar maken. Iemand van Flevonice kwam ons halen en we gingen naar een soort binnenterrein waar meerdere mensen stonden te wachten. Het bleek wel dat dit een kleine obstakel run was. In onze wave van half 11 hadden we 15 mensen die gingen starten. Totaal zouden deze dag 50 mensen mee doen in drie waves en wij waren de tweede wave. Voor we weg mochten kregen we nog even een kleine opwarming en na een high five was onze obstakelrun gestart.

Daar gingen we achter iedereen aan. Je mocht onderweg zelf bepalen wat je ging lopen. 4, 6 of 9 km. De bordjes gaven de weg wel aan. Voor ons was dat blauw want wij hadden besloten om 9 km te gaan lopen. We gingen van start en de eerste hindernis was een muurtje over. Blij dat we deze gehaald hadden gingen we naar de tweede hindernis. Deze was iets minder leuk de sloot door. Helaas voor ons was de bodem van de sloot niet recht en zaten er afentoe wat gaten in. Dit resulteerde dus binnen 1 km al een nat pak. Nu was het zaterdag 7 graden met veel wind. Die wind was te voelen in Flevoland waar eigenlijk helemaal nergens beschutting was dus het was behoorlijk koud. Het water werd geschat op 5 graden. Na de sloot was de eerste scheiding al de 4 en de 6 km mochten eraf en wij met 9 mochten een soort schans over springen om aan de overkant door te gaan. Hier nog even een rondje met twee ijzeren ringen lopen nog een schutting over en door voor een slotenmars…. een slotenmars met 5 graden tot net iets boven mijn middel. Tunneltje door nog wat over en onder balken door en we mochten er weer uit. De wind in… je benen niet meer voelen, tintelingen vanwege de kou. Niet zeuren en door gaan nog meer obstakels lagen voor ons. De obstakels volgden elkaar in goed tempo op zo had je iedere keer wel iets te doen. Over en onder balken door, mud trenches welke lekker hoog en diep waren waardoor je er als je alleen was zo weer achteruit in gleed als je probeerde eruit te komen. Onder een net schuin omhoog, door een soort modderpoeltje, monkeybars, 10 burpees doen. Halverwege stond een drankpost gelukkig, ondanks dat deze buiten stond was het drinken niet ijskoud en kreeg je het er zelfs een beetje warm van. Nu het tweede deel met nog meer modder en nog meer water. Veel ook onder de netten door… een mooie buis waar je doorheen moet. Erg leuk als je nat bent en de buis is van plastic. Halverwege zet je je knie verkeerd neer en ja hoor je glijd weer heerlijk naar beneden en kan weer overnieuw beginnen.

Bandenstapels trotseren, klimmetje hier, balkje daar weer over, monekybars omhoog, touwklimmen en jawel weer een sloot door. We kwamen nu weer langzaam terug op de plek waar we waren begonnen, ook leuk is dat je in tegengestelde richting van de schaatsbaan loopt. Alle schaatsers kijken dus naar jou en wij naar de schaatsers. De meeste verklaren ons waarschijnlijk voor gek dat we in dit weer met deze kou door de modder aan het kruipen zijn. Eenmaal terug bij het begin mogen we nog een paar obstakels nemen en dan is hij daar… DE FINISH!

We kregen een grote mooie medaille omgehangen in de vorm van een ijskristal en daarna was het tijd voor warme chocomelk of een kruidenbitter. Daarna heerlijk bij de ton met vuur gaan staan om een beetje op te warmen. Helaas met een nat pak opwarmen had niet heel veel zin. Buiten hadden ze douches waar je even de modder kon afspoelen deze douches waren al warm maar er kwam een heel dun straaltje uit. Dus maar naar binnen want daar hadden ze een warme douche welke als geroepen kwam.

Tijdens deze run had ik mijn GoPro hero bij me en heb de volgende aftermovie gemaakt.

Flevonice heeft echt een super leuke obstakelrun parcours welke je al voor €16,50 per persoon kan boeken. De baan is precies 9 km en de obstakels zijn erg leuk. Mocht je in training zijn voor een wat grotere obstakelrun zoals Spartan, Stong Viking of Mudmasters raad ik deze baan zeker aan om alvast wat te oefenen of om te kijken of het was is voor jou!