Johan Cruyff Social 14k run 2017

Johan Cruyff Social 14k run 2017

25 april 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Vandaag 25 april 2017 zou de legende Johan Cruyff 70 geworden zijn. Speciaal ter ere van zijn geboorte dag hebben Ajax en Le Champion een social run georganiseerd vanuit het Olympisch stadion naar de Amsterdam (Johan Cruyff) Arena. 

De start zou plaats vinden bij het Olympisch stadion om 14 minuten over 8, maar eerst in het Olympisch stadion werd het beeld ter ere van Johan vrij gegeven door niemand minder dan mister Ajax Sjaak Zwart en Niels Meijer directeur bij de Johan Cruyff Foundation. Hierna met z’n allen naar het vernieuwde Stadionplein en vanaf daar konden we starten. Hier aangekomen werd ons het heugelijke nieuws verteld dat ze de Amsterdam Arena officieel gaan veranderen naar de Johan Cruyff Arena!! Na een minuut applaus ter nagedachtenis aan Johan begonnen we vanaf 14 af te tellen voor het start schot door mister Ajax Sjaak Zwart!

Na een high five bij de start aan Mister Ajax begon onze 14km door Amsterdam. Daar gingen we met 6500 mensen door de straten van Amsterdam. 
Vanaf het Olympisch stadion naar Zuid WTC, via het Beatrix park, langs de Rai een blik kunnen werpen op de Johan Cruyff school wat het MBO college is tegenover de Rai. Naar de Amstel, via de Utrechste brug over de Amstel richting Amstelplein. Via de Weesperzijde naar Betonwijk om zo langs het huis te lopen waar Johan is opgegroeid. Vanaf hier naar Amsterdam Zuidoost op naar de Arena… nog even de klim naar de parkeergarage om vervolgens de Arena in te rennen. Nog een half rondje om het veld heen om vervolgens op precies 14 km te finishen! 

Nadat we de medaille uitgereikt hadden gekregen nog even genieten van de sfeer in de Johan Cruyff Arena om vervolgens via de tribune naar boven te gaan en onze spullen op te halen. Onderweg naar buiten nog wat drinken kunnen scoren, een bidon gekregen en een tijdschrift. Buiten was helaas de chaos begonnen… de vrachtwagens waren iets te laat aangekomen waardoor de vrijwilligers niet genoeg tijd hadden gehad om alle tassen al uit te laden. Gevolg… meer dan een uur op je tas wachten terwijl je met je bezwete lichaam in de kou staat.

Voor de rest was het een super gave run en geweldig om deze voor de tweede keer te mogen mee lopen!!

Hierbij nog even de aftermovie die ik gemaakt heb tijdens de run…