Kensington @ ZiggoDome

Kensington @ ZiggoDome

22 november 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Kensington in de Ziggodome… 

Na meer dan een jaar wachten mochten we dan eindelijk naar Kensington in de Ziggodome (kaartjes waren op 6 november 2016 gekocht). Half zeven kwamen we aan bij de Ziggodome en er stond al een behoorlijk lange rij. Uiteindelijk bleek de rij voor de ingang van de ringen langer dan die voor de zaal. Kwart voor zeven gingen de deuren open en heel snel waren we binnen. Even snel de spullen in een kluisje en toen wachten tot de deuren naar de zaal open gingen. Eenmaal binnen was het behoorlijk fris. Gelukkig warmde dat snel op aangezien het aantal mensen redelijk snel toenam.

Stipte half acht kwam Sue the Night het podium op en met hun opzwepende rock klanken kwam de sfeer er al lekker in. Rond acht uur gingen ze weer van het podium. Nu werd en druk heen en weer gerend op het podium door de technische mensen onder leiding van wat rustgevende muziek. Dit om het podium in gereedheid te brengen voor de hoofdact.

KENSINGTON… middels een soort kubus die op het podium stond met wat lichten erop kwam de band in de kubus tevoorschijn. Hierna begon het feest. Van vuurwerk tot de uit elkaar gaande kubus met licht effecten alles was uit de kast getrokken om er een waar visueel spektakel van te maken. De band was zichtbaar aan het genieten evenals het publiek. Wat ik erg gaaf vond was het doek achter het podium met alle effecten en natuurlijk de kubus die uit elkaar kon en zo ook boven het publiek net dat beetje extra visuele effect gaf. Geluid was ook super gaaf en zelfs met een uitverkocht Ziggodome kan het nog heel erg stil worden. Ook de vraag om allemaal een lampje aan te doen werd goed ontvangen en het Ziggodome veranderde in een soort van sterren hemel. Kensington heeft een waar spektakel neergezet in het Ziggodome… volgende jaar 14 juli gaan ze nog een stapje verder en dan i.p.v. vijf keer een uitverkocht Ziggodome gaan ze het proberen in de Amsterdam Arena (Of tegen die tijd Johan Cruijff Arena).