KLM Urbantrail Amsterdam

KLM Urbantrail Amsterdam

1 november 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Weer is wat anders dan een gewone hardloopwedstrijd… de KLM Urbantrail in Amsterdam. Oftewel een run door gebouwen heen. Is kijken of dat wat is…

Op naar het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Auto parkeren en toen was het even zoeken waar we heen moesten… zoals bij de marathon in Rotterdam en zoals eigenlijk altijd wel achter de menigte aan en je komt er wel. Ik was hier eigenlijk nog nooit geweest hoewel dit best een hele interessante locatie is. Heel veel street art. Wat echt gaaf is… je komt ogen te kort om alles te kunnen bewonderen. Aangekomen bij de NDSM loods kunnen we hier in de hal ons startnummer ophalen. Nog even wachten op een oud collega van mij Darrin want die liep vandaag gezellig met ons mee. Mijn vriendin en hij zouden de korte route doen en ikzelf zou de lange route doen.

Nummers op de borst gespeld en op naar de start. Startwave twee zaten we in en bij de start was het al lekker druk en stond er een lekker muziekje op. Nog even wat springen en dansen en we mochten er vandoor. Vanaf achter de NDSM loods waar de start was gingen we twee keer rechts de klaprozen weg op… deze was niet afgesloten en daardoor moesten sommige auto’s die van achter kwamen wel even wachten tot we voorbij waren. Na anderhalve kilometer waren er opeens mensen die verschillende kanten op gingen en of de ene kant op waren gegaan en weer terug kwamen. Hier was de plek waar de lange en de korte route splitsten wat met grote hoog hangende borden werd aangekondigd maar eigenlijk door niemand in acht genomen werd. Iedereen was gezellig aan het kletsen en genieten. Ik nam afscheid van mijn loopmaatjes en ging alleen verder richting Disteldorp… kleine gezellige straatjes… maar ook hier niet afgesloten dus soms om de aankomende auto’s heen terwijl het er al zo smal was. Inmiddels kilometer drie en kwamen we aan bij de rode brandweerauto… iedereen weet dan meteen dat het DJ Flyon is die staat te draaien! Even een high five een selfie en weer door.

Aangekomen bij de eerste plek waar we naar binnen mochten. Het Hyperion Lyceum van buiten al een apart gebouw en binnen door kwam je erachter dat dit lyceum een glijbaan in de hal had. Super leuk en een super lange rij dus hier ben ik lekker aan voorbij gelopen. Binnen was ook de eerste drinkpost dus nog wel even wat gedronken en weer naar buiten om verder te gaan. Bij kilometer 4 kwamen we door de Tolhuistuin. Super mooi plekje om door heen te lopen. Nu kwamen we aan bij het IJ waar we langs liepen. Zo kwamen we dus langs A’DAM Lookout en het Eye film museum. Nog een stukje langs het IJ om vervolgens de wijk weer in te duiken en alweer langs de rode brandweerwagen van DJ Flyon te komen. Vlak voor kilometer zes moesten we opeens weer een gebouw naar binnen. Buiten werd door de vrouw geroepen pas op voor de trap… naar binnen welke trap? Iets verder stond op de muur Danger Keep Out! Downstairs…. en jawel daar was een behoorlijk steile trap naar beneden en dan kwam je uit in het gedeelte waar je VR-spelletjes kon spelen want we waren binnen bij Lightning VR. Super leuke locatie en buiten vervolgde we onze weg richting het YOTEL Amsterdam. Leuk hier door de tuin gelopen weer wat drinken gekregen en langs de mensen die binnen zaten te ontbijten langs gelopen.

Kilometer zeven kwamen we bij Neef Louis Design en ook hier kwam de korte route er weer bij. Leuk door zo een hal lopen met allemaal tweedehands meubels… ook hier kom je weer ogen te kort om alles te kunnen zien. Langzaam komen we weer terug bij de NDSM werf waar we hier starten met een rondje door het Noorderlicht café. Wat ook leuk is een stukje over de kermis die op het NDSM werf stond. Langs de NDSM IJveer en de NDSM pier om vervolgens bij RelyOn Nutec Amsterdam naar binnen te mogen. Hier ligt een groot zwembad met klotsende golven en reddingsboten. Hier worden oefeningen gehouden mocht een schip moeten evacueren, maar ook helikopterontsnappingen kunnen hier nagespeeld worden. Super gaaf om te zien. Nu langzaam weer richting de NDSM loods waar de finish is… maar helaas we gaan niet over de finish we moeten nog een stukje door lopen om hier het laatste gebouw in te gaan namelijk het NDSM cafe. Hier weer naar buiten en door de finish! Waar we heel gezellig met high fives worden binnen gehaald door de speaker! In de NDSM loods krijgen we onze medaille en ontbijt pakket met een appel, een reep, ontbijtkoek, krentebol en nog wat drinken.

Super leuk om is een urban trail gedaan te hebben… dit is wel echt iets wat je gezellig met een groepje moet doen en totaal niet op tijd moet willen lopen.