31ste Kooyman Polderloop

31ste Kooyman Polderloop

2 augustus 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Daar is hij weer zoals elk jaar in augustus de Kooyman Polderloop in de Kwakel. Juist doordat hij in de Kwakel is maakt deze loop extra speciaal. Dit omdat we 7 jaar geleden eigenlijk zonder te trainen met deze wedstrijd mee deden en vanaf toen het hardlopen weer serieus hebben opgepakt.

Dit jaar waren we met een grote groep vertegenwoordigd. Allereerst de twee jongste. Jaylin en Ivy (mijn nichtjes) deze twee dames gingen voor de 1 km. Wat gingen ze hard en wat deden ze het goed! Hun gingen vanaf de start naar het egeltjesbos en maakte hier een klein rondje om vervolgens terug te gaan naar de start/finish. Ivy liep samen met opa en Jaylin liep samen met Ramon. Allebei hebben ze de finish gehaald waar een ijsje en een medaille op hun lag te wachten.
Hieronder even een kleine compilatie van deze twee snelle dames. Helaas is er van Jaylin een heel stuk niet opgenomen omdat ik een nieuwe GoPro heb waarvan ik dacht dat ik hem had aangezet maar helaas heb ik dus de finish gemist.

Hierna was het de beurt aan de volgende. Jan (mijn vader), Esther (mijn zusje), Katja, Felicia (Katja haar zusje. Die besloot opeens ook mee te doen) en ikzelf gingen voor de 4km. De reden dat ik voor de 4km had gekozen was omdat ik mezelf over de kop zou lopen als ik nu de 10km zou gaan lopen. Na de Devils Trail van 30 juni had ik wat rust genomen. Anderhalve week later wordt ik ziek en afgelopen dagen was het weer te warm om serieus te trainen voor de 10km. Dus de 4km voluit en kijken waar het schip strand.

Na de start veel te snel weg zoals gewoonlijk. Ik wilde proberen rond de 4:30min per km te lopen. Mijn horloge gaf aan dat we rond de 4:15 liepen. Langs het egeltjesbos en na 800 meter is er een kleine steile helling de dijk op. Nu kwam ik eigenlijk alleen te lopen. Via de doorsteek naar de N231. De wind stond gelukkig gunstig vanuit schuin achter in de rug, maar dat maakte het ook warmer dan het eigenlijk was. Nu een bocht richting de Hoofdweg en aan het eind van deze weg bij de 2,5 km wat drinken nog even flauw omhoog de bocht om de vuurlijn op en weer richting het feest terrein bij KDO. De laatste km heeft nog een stukje omhoog een scherpe bocht richting de ringdijk en dan rechtdoor naar de finish. Met een tijd van 18:22 was ik best tevreden en met 4:33 min per km had ik me doel toch redelijk gehaald.
Over de finish kregen we zelfs een medaille dat was dit jaar nieuw.

Nu was het wachten op de rest. Esther kwam als eerste weer terug. Net terug na twee weken vakantie had ze het dus behoorlijk goed gedaan in een tijd van 24:19. Voor mijn vader viel het wat tegen maar 50m voor de finish was het Ivy die tegen mij zei “mag ik met opa naar de finish rennen want hij heeft dat ook bij mij gedaan”. Ik zei tegen haar “grijp opa zijn hand vast en sleep hem maar naar de finish”. In een tijd van 25:33 helemaal niet zo slecht. Katja en Felicia kwamen een stuk later maar wel netjes onder de 30 min om precies te zijn 29:42. Voor iemand waarvan dit de eerste keer 4 km hardlopen in jaren was hebben ze het samen prima gedaan.

Nu iedereen gefinisht was kon de laatste van ons ervan door gaan. Ramon liep de 10 km en met 46:08 heeft hij een prima rondje gelopen!

Iedereen die ons aangemoedigd heeft super bedankt!
Op naar de 32ste Kooyman Polderloop volgend jaar!!