Perry & Asics Lathouwers clinic

Perry & Asics Lathouwers clinic

27 juni 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Daar sta je dan heerlijk in het zonnetje op de parkeerplaats bij Snowplanet in Spaarnwoude. Het is inmiddels half acht en bij de Perrysport Truck begint het al aardig druk te worden. Zo een mannetje of veertig heeft zich hier verzameld voor een hardloopclinic georganiseerd door Perrysport Haarlem in combinatie met Asics. 
En wie gaat hem geven… Robert Lathouwers! Precies om half acht even een welkoms woordje en dan neemt Robert het over. Wat heeft hij allemaal bereikt wat heeft hij allemaal gedaan maar eigenlijk hoeveel blessures hij wel niet in zijn helaas toch wel korte periode gekend heeft en hoe hij ondanks dat toch in zowel 2008 als 2012 de Olympische spelen heeft behaald. En dat ondanks een blessure waarbij de dokters tegen hem zeiden ga maar niet lopen… maar zo eigenwijs als hij is zelf alles ingetapet en toch gaan lopen en met succes… want hij liep het wk limiet!

Na een kwartiertje vond hij wel dat er genoeg uit zijn mond gekomen was en was het tijd voor actie! We begonnen met inlopen. Spaarnwoude staat bekend om zijn heuveltjes. Dat was dus ook naast Snowplanet het eerste wat we mochten beklimmen hierna rustig een “rondje” door Spaarnwoude… rondje tussen haakjes omdat Robert het eerste beste pad dat hij in liep rechtsomkeer terug kon omdat dit doodliep. Dus dan maar weer terug naar de Perrysport vlaggen voor een leuke groepsfoto. 

Hierna door naar een groot veld maar eerst nog even langs een Turkse familie welke heerlijk aan het BBQen waren. Ondanks het heerlijk rook bleef er niemand achter en kwam iedereen op het grote veld aan. Hier maakte we een grote cirkel en begonnen we aan de warming up oefeningen. Het dynamisch rekken omdat je spieren eigenlijk tijdens het hardlopen ook niet statisch zijn. Dus rekken en bewegen maar… Na aardig wat verschillende oefeningen gingen we over naar de core stability oftewel je buikspieren. Na een pittig setje verschillende oefeningen voor de buikspieren was het tijd om terug te gaan naar de parkeerplaats voor de loopscholing oefeningen. Van paardenstappen, skipping en alle andere oefeningen om maar op je voor(midden)voeten te landen tijdens het hardlopen kwamen er zelfs elastieken aan te pas om ons maar te dwingen op de voorvoet te komen. De elastieken konden niet breken toch gingen er twee stuk… maar gelukkig waren dit de oude en die waren dus al niet te best. De andere waren hoeveel kracht je er ook opzet tijdens het lopen niet te breken. 
Na wat sprintjes was het dan heel even tijd om wat te drinken en te rusten voor we aan het slot begonnen.

De interval training… 5 x 1 minuut en daarna 5 x 30 seconden en jawel de eerste minuut mochten we al meteen heuvel op naar boven. We mochten op onze eigen snelheid deze interval uitvoeren wat ik wel super slim bedacht vond is dat we elke keer aan het begin van de interval weer met z’n allen tegelijk starten. Hoe die dat deed… ik zou zeggen doe een keer een gezellige clinic bij hem en je weet het… 

Hierna nog even wat uitlopen en bij de Perrysport truck nog even wat drinken en wat fruit. Een leuke goodiebag nog even met alle Perrysport tasjes op de foto en toen was het nog even tijd om te kletsen en foto’s te maken.

Het was een super leuke en leerzame clinic en wil Robert, Perrysport en Asics super bedanken voor deze leuke avond!!