Major Obstacle Run inclusief aftermovie

Major Obstacle Run inclusief aftermovie

15 september 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Dingen winnen is altijd leuk… zo kreeg ik vrijdag 3 september van Major Obstacle run een berichtje “Gefeliciteerd je hebt gewonnen!” dit betekende dus dat we na de halve marathon van Antwerpen de volgende dag in Noord Scharwoude moesten zijn om een 6 kilometer obstakel run te gaan doen! Dus zondagochtend op tijd weer uit bed en twee en half uur rijden van Antwerpen naar Noord Scharwoude oftewel het recreatie gebied Geestmerambacht waar de Major Obstacle run zou plaats vinden.

Hier aangekomen even de auto geparkeerd en even zoeken waar we heen moesten. Er was een leuk eettentje maar hier was het niet het was een stukje verder achter de hekken. Even onze tickets laten zien en we kregen ons toegangs-bewijs uitgereikt! Normaal krijg je een polsbandje of een startnummer hier kregen we een bandana! Weet niet of degene die hem uitdeelde het gezien had maar onze bandana matchte erg goed met onze oranje schoenen. Bandana om, schoenen vast, tas afgeven en we zijn er klaar voor! Dit keer ging de GoPro ook weer mee om vast te leggen hoe leuk de obstakels zijn. Ohja niet vergeten eerst nog even een foto maken om te laten zien dat we nog schoon zijn.

De Major Obstacle run was een klein en lokale obstakel run dit was leuk omdat je dan maar met een klein groepje startte. In onze groep waren we met vijftien man terwijl de 10 km allemaal 100% vol zaten en er daar iedere keer 30 mensen weggingen. Met onze groep kregen we een warming up verzorgd door twee dames boven op het eerste obstakel! De Enemy Wall of Storm the Castle (Strong Viking), Piperunner (Mudmasters)! Deze werd door ons makkelijk bedwongen! Op naar de volgende obstakels… wel merkten we dat het energie level erg laag was bij ons beidden en besloten het dus om heel rustig aan te doen! Door het Labyrinth op weg naar de Monkey bars! Deze was leuk… 3 verschillende moeilijkheidsniveaus dus je kon zelf kiezen welke je wilde doen. Daarna een muurtje bekleed met banden waar we over heen moesten en nog meer banden nu een rek met twee lagen van banden waar we tussendoor moesten. Een paar pull up walls om vervolgens uit te komen bij het zandzak werpen en het boomstam slepen. Een heuvel op… niet alleen nee je moest je buddy op je rug nemen en mee naar boven nemen. Boven aangekomen mocht je een band welke aan een touw gebonden was naar benden gooien en deze weer naar boven halen. Dat even drie keer alsjeblieft… met het naar beneden gooien moest je wel even rekening houden dat je niet met je voet in het touw was gaan staan anders gooide je jezelf met band en al van de berg af! Bij het volgende obstakel was het nat worden… we moesten namelijk een stukje naar de overkant zwemmen. Aan de overkant stonden daarna vier muren die we over mochten om daarna de splitsing van de zes en de tien kilometer te krijgen. We deden de zes kilometer dus hup die kant op… Nu kwamen we aan bij de eerste mud area… ook wel de Mud XS genoemd. Een paar heuveltjes met wat water… waar ik nog de grap maakte ik zou wel is een kilometer van zo een modderbad willen hebben. Nog een leuk obstakel maak een zo hoog mogelijke toren met autobanden. Met zijn tweeën kom je dan tot ongeveer 13/14 autobanden… echter als je als groep samenwerkt, kun je natuurlijk een heel stuk hoger komen. Hierna mochten we nog even een wedstrijdje spijkerbroek hangen doen om vervolgens nog even een 400 meter sprint over de mountainbike paden te doen.

Nog zo een leuk obstakel een stukje boomstam aan een koord en deze dan met een hand omhoog krijgen. Twee zee containers een stukje uit elkaar zetten en met een net naar de overkant gaan. Weer terug bij dat eet tentje… hadden we nog een keer vier walls die we mochten bedwingen. Zandzakken verslepen en toen was het tijd voor wat te drinken en eten. Ohja en even een applaus voor alle vrijwilligers die bij elk obstakel stonden… we hebben met aardig wat een praatje gemaakt en allemaal zo vrolijk en zo enthousiast… Hulde aan jullie echt waar!! Geweldig!! Nog even een stukje van het mountainbike pad pakken en toen kwamen aan bij Mud Area XXL… Wat gaaf was dit! Modder heuvels een stuk of wat achter elkaar… sorry ben ze vergeten te tellen! Over een balk balanceren over een modderpoel. Kruipend door de modder… Een touwswing over de modderpoel om vervolgens over een aantal banden hangend aan een touwtje… jawel je raad het al over een modderpoel naar de overkant. Gelukkig was er nog meer modder! Vier borden met touwen om jezelf van links naar rechts te verplaatsen. Hier ging het even fout… bij het tweede bord en inmiddels al mijn derde poging om er toch nog iets van te maken klapte ik weer naar beneden maar op dat moment hoorde ik ook krak… en jawel daar ging mijn tweede GoPro de modderpoel in! Gelukkig had mijn vriendin ongeveer gezien waar hij terecht kwam en waar het toen met Strong Viking niet lukte (Ergens in Nijmegen ligt nog steeds mijn GoPro op de bodem van de plas) kon ik hem nu gelukkig wel terug vinden. Jawel ik had er wel van geleerd want bij de Strong Viking runs maak ik tegenwoordig mijn GoPro extra vast aan mij pols mocht hij dan wegraken zit hij nog aan mijn pols vast. Echter, was ik het touwtje vergeten mee te nemen! Maar ja hij is er nog en los in mijn hand mocht hij verder mee het parcours over. We waren bij de modder gebleven want we hadden nog vier muren langs de modderpoel staan. Een muurtje met blokjes om zo van links naar rechts te komen. Waar mijn vriendin ze alle vier glansrijk versloeg, moest ik toch bij twee muurtjes de winst aan de muur laten. Maar ik had mijn kilometer modderbad wel gehad! Nu verder en nu kwam er muziek bij het obstakel vandaan… even goed luisteren… ” Welkom bij de glijbaan we gaan glijden, Welkom bij de glijbaan we gaan glijden, Welkom bij de glijbaan we gaan glijden, iedereen glij glij glij…” oftewel de Hill slides… super vet! Wat extra zeepsop in de buis en LETS GO! Nog even door een tunnel kruipen… naja ik was te groot om erdoor te kunnen kruipen dus op handen en voeten proberen erdoor te komen.

Nog wel even een leuk iets over de bovenstaande foto’s gemaakt door Albert Dilling (Thanks!) Sinds dat we met eigen gemaakte shirts lopen worden we natuurlijk steeds meer herkend. Zo nu ook door Albert hij heeft de foto’s gemaakt en de volgende dag had ik dus op Facebook een berichtje met bovenstaande foto’s! Waar social media wel niet goed voor is! We waren helaas nog niet aan het einde van het parcours hoewel we er wel allebei goed door heen zaten… en het was maar zes kilometer normaal doen we 19 km Strong Viking! Maar we gaan door… nog even over de mine walk kleine paaltjes op verschillende hoogtes in de grond en succes met erover heen komen. Over en under een paar balken waar je over heen en onder door moest. Tyre flippen een onderdeel die ook in elke obstakel run aanwezig is. Dan nu zie hier de moving water wall… een muur in het water met beweegbare stukken waarop je van links naar rechts moet. Oké dat is nog niet eens zo lastig… was het niet dat de brandweer het leuk vond om er een leuke waterstraal op te zetten welke van links naar rechts jou iedere keer een bak water gaf. Voordeel was wel alle modder die je had was er tegen de tijd dat je de overkant had bereikt wel afgespoeld. Nu nog even een toren beklimmen waar ook water van af kwam als je bijna boven was moest je tussen de planken door en aan de andere kant eraf… richting de FINISH!! Maar nee nog een obstakel overwinnen… via de touwen of het pegboard omhoog klimmen en je run af te sluiten met een mooi uitzicht over het recreatiegebied heen! Nog een leuke medaille als herinnering, een finish foto en we waren klaar… en kapot! Heerlijk nog even gekeken hoe de laatste 10 km hun voorbereidingen deden en genoten van het zonnetje!

Major Obstacle run is een leuke aanrader zeker ook voor kinderen! De kids editie was op zaterdag waar mijn nichtjes aan mee hadden gedaan en ook hun hadden een geweldige run gehad! Volgend jaar dus weer… Thanks Major Obstacle run en al hun vrijwilligers voor deze geweldig leuke ervaring!