Marathon voorbereiding

Marathon voorbereiding

1 september 2017 Uit Door Sander Tuinhof

Doei augustus, Hallo september!

Wauw wat een hardloop maand heb ik achter de rug! Met ruim 210 km op de teller. Twee keer mijn langste afstand verbroken en dat allemaal omdat ik in oktober de marathon van Amsterdam wil lopen. Toch wel de mooiste run van afgelopen maand was op vrijdag avond (25/08). Ik had die week het stomme idee in mijn hoofd gehaald om mijn vriendin van haar werk al hardlopend op te halen. Nou denk je misschien dat valt toch wel mee… nou het is zo een 30 km van de Kwakel naar Hilversum… een lange rechte weg wat telkens wat omhoog loopt. Ik was blij dat ik er was en voelde erg goed om zo een afstand af te leggen. 

Afgelopen maand ook niet heel veel wedstrijden gelopen. De enige die we gedaan hebben is de Royal Run op paleis Soestdijk wat een heerlijke en vooral rustige wedstrijd was voor mij aangezien ik dit gebruikte als recovery run van de 31 km die ik die vrijdag daarvoor had gelopen. 

Oke maar nu is het september en nog anderhalve maand voordat ik de marathon van Amsterdam mag gaan lopen en wat staat er nog in de planning voor deze maand? Nou eigenlijk elk weekend wel wat… aankomend weekend zal ik een duurloopje doen van rond de 20 km. Volgend weekend op de 10e staat de belangrijke wedstrijd van deze maand de 30 van Amsterdam Noord. Hierin ga ik kijken hoe en wat me marathon tempo moet gaan worden en wat ik in me hoofd heb of dat allemaal gaat lukken. Het weekend daarna staat in het teken van de Dam tot Dam loop. Zaterdagavond de Damloop by Night en dan zondag de hele Dam tot Dam. Tussen deze twee lopen nog een funrun van 5km samen met wat collega’s in het verre Olst. Dan het weekend na de Dam tot Dam misschien wel de mooiste loop… de Disney Halve marathon in Disneyland Parijs!! Hier heb ik zo veel zin in!! 

Helaas is dan de maand alweer voorbij en zal ik het aantal km’s wat ik per loop doe gaan afbouwen zodat ik fit en fris voor de start sta van de Amsterdam Marathon. Ik heb er nu al zin in!! Laat oktober maar komen!