Mijn eerste Parkrun Ashford (UK)

Mijn eerste Parkrun Ashford (UK)

18 april 2022 Uit Door Sander Tuinhof

Altijd heerlijk om op vakantie te zijn en mijn hardloop spullen mee want ja de runstreak moet wel in leven blijven. Zo was ik afgelopen week even een weekje in Engeland en kwam ik erachter dat 500m bij ons laatste hotel een Parkrun was.

Ik had mezelf al een keer aangemeld bij de Parkrun dus had al een barcode. Mijn vriendin besloot ook om mee te gaan doen dus nog even registeren en de ochtend om half negen liepen we samen naar het Victoria park in Ashford waar de Parkrun zou plaatsvinden. Hier aangekomen was het al aardig druk en liepen de vrijwilligers van de Parkrun al rond in hun hesjes. Even aan hun vragen hoe en wat en toen kregen we te horen dat er zo meteen een briefing is en dat alles uitgelegd wordt.

Van wat ik wist van de socials van de Parkruns in Nederland is dat het best gezellig is met een groep van rond de 50 a 100 lopers. Zo ingeschat stonden hier ook ongeveer zoveel lopers. Opeens begon een man te roepen wie voor de eerste keer is kom even mee naar het zonnige stukje in het park dan leg ik alles uit.

Zo gezegd zo gedaan hier kregen we de uitleg over de route en dat deze twee rondjes zouden zijn. We zouden starten aan de zijkant van het park daarna langs de fontein naar de achterkant van het park waar iemand stond om ons terug te begeleiden. Opletten want dat stukje halverwege liepen de lopers langs elkaar heen en was het wat smaller. Terug zou je over de heuvel komen om langs de finish je tweede ronde te gaan lopen. Na die ronde moest er nog een klein stukje over gestoken worden waarna je naar de finish komt. Hier aangekomen krijg je een barcode en aan de hand daarvan ga je naar de vrijwilligers om de code te scannen zodat je in de uitslagen wordt opgenomen.

Makkelijker kan het niet… bij de start een beetje vooraan staan maar aan het aantal mensen te zien waren het er geen 100. Uiteindelijk bleken er 227 mensen mee te doen. Nog even een mededeling aan alle mensen pas goed op en pas op met de start deze loopt licht naar beneden. Aftellen van vijf naar nul en weg waren we! De sfeer zat er lekker in bij de Engelse lopers. Vele waren kleurrijk gekleed vanwege Pasen wat eraan kwam. Zelfs een van de vrijwilligers welke ons terug zou sturen op het midden van het parcours had zelf een een of ander kippen kop op en stond vrolijk ons terug te sturen en aan te moedigen. Heerlijk!

De race zelf ging best goed… kilometer punten waren goed aangegeven het was nog wel iets warmer dan gedacht. Dat viel wel tegen. Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 22:22 over de finish behoorlijk tevreden na het aantal kilometers wat ik die week lopend en hardlopend had afgelegd. Na de finish nog wel even wat problemen met de barcode scannen maar dat werd door de race director netjes afgehandeld met een foto van mijn barcode en de barcode met de tijd en in de middag was mijn tijd ook netjes in de lijst opgenomen.

Ashford parkrun results for event #364. Your time was 00:22:22.
Congratulations on completing your 1st parkrun and your 1st at Ashford parkrun today. You finished in 42nd place and were the 38th Male out of a field of 227 parkrunners and you came 4th in your age category VM35-39. Take a look at this week’s full set of results on our website. Well done on your first parkrun

Mijn vriendin was ook heel tevreden over haar loop. Netjes de 5 km net onder de 30 minuten gelopen. Ze was iets te warm gekleed omdat we eingelijk alleen maar wat kouder weer verwacht hadden en geen 20 graden.

Ashford parkrun results for event #364. Your time was 00:29:48.
Congratulations on completing your 1st parkrun and your 1st at Ashford parkrun today. You finished in 139th place and were the 37th Female out of a field of 227 parkrunners and you came 6th in your age category SW25-29. Take a look at this week’s full set of results on our website. Well done on your first parkrun.

Super leuk om gedaan te hebben binnenkort maar is in Nederland is kijken of we aan een parkrun mee kunnen doen.