Mud Masters 2021 Haarlemmermeer

Mud Masters 2021 Haarlemmermeer

5 juli 2021 Uit Door Sander Tuinhof

Eindelijk weer een groot evenement! Naja, eigenlijk was dit alweer ons 2e evenement binnen een week! Waar we vorige week nog in de warmte een Devils Trail in Maasduinen liepen was het dan nu tijd voor wat modder. Maar voordat ik naar binnen mag moet ik me wel even laten testen, dus via testen voor toegang even een stokje in je neus en hopen op een negatieve uitslag. Nog voordat ik thuis was had ik de uitslag al in mijn mail zitten.

Geen beschrijving beschikbaar.

Dus zaterdag ochtend op tijd naar Haarlemmermeer. Gelukkig is dit voor ons maar een klein half uurtje rijden. Auto neergezet en hup naar het terrein. Hier aangekomen wordt nog wel om je corona check QR-code gevraagd maar er wordt totaal niet geverifieerd of ik dit wel echt ben en kan dus zo door lopen. De code van mijn vriendin geeft aan invalid en we mogen ons even melden bij het huisje dat er staat. Hier aangekomen wordt er even gekeken naar de QR-code en gevraagd je voelt je goed? OkΓ©, loop maar door… Onze tickets laten scannen en we krijgen onze bandjes.

Mud Master 2021 Aftermovie Haarlemmermeer

Op naar de omkleed ruimte om ons klaar te maken voor de start. Eenmaal omgekleed waren we nog wat aan de vroege kant. We besluiten om alvast naar het start vak te gaan om te kijken hoe het daar is. Hier aangekomen was het een gezellig maar rustig feestje. Zo druk als dat het tijdens de Fieldlab van Mud Masters was zo rustig was het nu. Aangezien er niet gecontroleerd wordt op hoe laat je van start gaat zijn we meteen het start vak ingegaan en binnen 5 minuten waren we gestart. Nog even zoals op het filmpje te zien is aangemoedigd door de MC en we waren los.

Onze 16 km was begonnen! Het voelt zo lekker om weer met dit soort evenementen mee te doen. Die virtuele runs zijn leuk maar een obstakel run is moeilijk virtueel te doen. Hierboven nog even de route kaart met alle hindernissen welke we mochten doen. Leuk dat je bij het 2e obstakel al meteen onder de modder zat! Zo hoor je te beginnen. Tarzan swing was ook een leuke aangezien ze de touwen op de grond hadden vast gemaakt moest je dus opletten dat je niet te hard ging anders werd je terug gelanceerd zo het water in. Monkey bars over het water hierna mochten we even wat eten en drinken. Nu was het tijd voor de trappen… De Spotters Hill mocht beklommen worden. Van beneden helemaal naar boven en tot halverwege weer terug naar beneden. Brain Freeze was helaas niet echt een brain freeze was eerder wat lauw water maar totaal niet koud. Flyer zijn we vanuit Strong Viking wel gewend deze is volgens mij wat hoger en steiler dan hij bij de Mud Masters is. Dan de Sizzler vorige keer bij de field lab ook gedaan en toen iets van lichte schokjes gevoeld, maar vandaag waren ze behoorlijk hard. Natuurlijk had ik het geluk dat ik er iets van vijf kreeg. Op het filmpje is te zien hoe ik uit de Sizzler op de grond lig… even bij komen!

De eerste 6 km zat er nu op en ging eigenlijk allemaal wel heel aardig. Alle obstakels tot zo ver gehaald. Via de Indiana Bridge mochten we het water over. Bij sommige touwen had ik het gevoel met zes mensen erop dat het touw uit zich zelf zou zeggen bekijk het maar. Gelukkig op het touw dat ik had, bleef het rustig met maximaal drie mensen. Weer even wat eten en drinken… dit was wel super geregeld de hoeveelheid drink posten tijdens de loop! Nu de Buddy Carry… altijd leuk mensen die over elkaar heen struikelen omdat ze met iemand op de rug zo snel mogelijk naar de andere kant willen. Een van de twee obstakels wat ik helaas niet haalde… de Neverending Monkey Bars… 16 meter was net iets te ver! Helaas! Nu kwamen de wat makkelijkere obstakels waarbij de Capsize echt een heerlijk obstakel is om even de blijven kijken. Hoe sommige mensen de waterbak in duiken is echt geweldig. Hier ook nog even met Robert gesproken was erg gezellig en hij vroeg ook of er weer een blog zou komen. Robert bij deze een blog met filmpje! De Hangout was ook wel leuk hier stond iemand die de marathon aan het doen was te wachten tot hij mee kon met iemand. We hebben hem in de hangmat gelegd zodat hij even kon bijkomen en met vier mensen hebben hem een rondje gedragen zodat hij zijn weg weer kon vervolgen. Bij de Wood Climb mij vriendin over de muur gegooid en daarna nog drie dames welke het niet lukte. Daarna zelf erover en weer verder het laatste obstakel van de 12 km voordat we aan onze laatste kilometers begonnen was de Submarine. Een aantal buizen in een laagje water.

En nu waren we alleen het bordje van de 12 km was de andere kant opgegaan en de laatste paar kilometers werd het ook een stukje rustiger. Het begon meteen goed met de Flying Monkey welke ik helaas maar tot 75% haalde en daarmee ook mijn hand open haalde. De volgende was de Monkey Cage. Vier verschillende banen om naar de overkant te komen. Ondanks dat mijn hand open lag toch voor de ringen gekozen en ook gehaald. Nu weer even lekker door de modder glijden want ondanks ik normaal met mijn schoenen redelijk grip heb, had ik in deze modderpoel alles behalve grip. Helemaal grijs uit de modder de volgende sloot was ook daadwerkelijk dezelfde kleur als de modder doordat iedereen zich hier een klein beetje probeerde af te spoelen. Beast lap ook super leuk met een zandzak die natuurlijk al een paar keer gebruikt was en onder de modder en water zat waardoor hij nog een stukje zwaarder was een stuk lopen en zelfs een stukje door de modder en onder een net door. Wat door de sproeier extra nat werd gehouden zie het filmpje. Nu nog even het touw inklimmen… deze waren niet alleen nat maar zaten ook lekker onder de modder. Wonder boven wonder kwam ik toch boven! Nog een klein stukje naar de finish nog even de pipe runner over winnen wat ook geen probleem op leverde en toen op naar de finish! Bij de finish een T-shirt gekregen en een 0,0 % biertje. Nu kon je bijkomen op het feest terrein met muziek van Q-Musiq. Of je nam even een biertje en wat eten. Sommige hadden waarschijnlijk te weinig kilometers gemaakt want die stonden nog uitgebreid te feesten. Voor ons was het omkleden en weer lekker naar huis waar een warme douche te wachten stond.

Het was een heerlijke warme dag en een perfecte dag voor een obstakel run. Voor ons de eerste echte Mud Masters buiten het Fieldlab evenement een paar weken eerder. Waar we normaal de Strong Vikings doen viel mij op dat de Mud Masters een stuk eenvoudiger is als een Strong Viking run. Mocht je dus een keer een Strong Viking gedaan hebben en denken oei nooit meer probeer dan is een Mud Masters run. Andersom natuurlijk precies hetzelfde mocht je nou altijd Mud Masters doen en zoiets hebben “Ik wil iets meer uitdaging…” Probeer dan is een Strong Viking Obstakel run!

Nu volgende week nog even een Yu Man Throwdown race van 4,8 km doen in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo… ben heel benieuwd wat dat gaat brengen.