Papendal Night Run *Christmas Editie*

Papendal Night Run *Christmas Editie*

16 december 2017 Uit Door Sander Tuinhof

 Geweldig op 28 november kreeg ik het volgende berichtje van de Atletiekunie. Ik had twee kaarten voor de Papendal Night Run gewonnen. Afgelopen vrijdagmiddag op tijd richting Papendal zodat we vroeg konden inchecken want had geen zin om savonds na de run nog naar huis te rijden dus lekker overnachten in Hotel Papendal. 

Hier aangekomen kwamen we er al snel achter dat de start echt op 50 meter van het hotel lag en de finish zou zijn voor hotel Papendal. Dit was goed nieuws! We konden dus zo vanuit onze hotelkamer naar de start en na dat we gelopen hadden zo onze kamer in! 

Inmiddels heerlijk even wat gegeten en was het half 8 en begon het evenement. In de hal van het hotel kon je je startnummer ophalen en kreeg je een hoofdlampje. Ook was er beneden een kerstmarkt welke je mocht bezoeken waar je zelf een kerstpakket kon samen stellen met de dingen die jij erin wilde hebben voor jezelf of voor iemand anders. Super leuk gedaan. 

Na even rondgekeken te hebben werd het tijd om hardloop kleren aan te doen. Aangezien het een kerst editie was van de run vond ik het wel leuk om is wat anders te doen en heb me dus in me kerstman outfit gehesen. 

Nu op naar de zaal waar de warming up werd gedaan. Het was met 200 man aardig druk in de zaal dus de warming up maar over geslagen. Na de warming up met z’n allen richting de start. Een grote verlichte boog met aan het begin van het parcours allemaal lampjes. Tel daar bij op alle hoofdlampjes en dat zag er echt geweldig leuk uit. 

En toen mochten we om kwart voor 9 gingen we met 200 mensen beginnen aan zowel de 5km als de 10km. Over het sportcomplex Papendal! Langs het parcours stonden op sommige plekken lichten met mist dit was wel even goed kijken waar je heen moest en waar je je voeten neerzette, maar het gaf zo een gave sfeer. Toen langs verlichte bloemen denk dat er een stuk of 20 stonden van een meter bij een meter. Stukje verder waren twee vuurkorven neergezet en stonden er vlammenwerpers. Moet zeggen ze hadden er een mooi spektakel van gemaakt. Was wel super blij dat we allemaal een hoofdlampje hadden gekregen want op sommige plekken had je die echt wel nodig! Helaas dat de meesten mensen zich hadden ingeschreven voor de 5km en werd het tweede rondje wat we deden een stuk rustiger op het parcours. Gelukkig werden we na 10km binnen gehaald door aardig wat mensen die zicht voor hotel papendal hadden verzameld en er stond warme chocolademelk metslagroom klaar!!

Graag wil ik Ateltiekunie bedanken voor de kaartjes en Runnersworld Arhnem en Papendal bedanken voor dit evenement en natuurlijk alle vrijwilligers van de Papendal Night Run super bedankt voor deze leuke run! 

En nog een paar foto’s van ons gemaakt door Eddie Wassink

 

 

 

 

 

En nog een paar foto’s van ons gemaakt door Jos Klijn

 

 

 

 

 

En wat foto’s gemaakt door onszelf tijdens de run