Obstakelrun Heerugowaard

Obstakelrun Heerugowaard

1 juni 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Vorige week liepen we nog een Strong Viking 19km ergens in de buurt van Frankfurt (Duitsland) vandaag zochten we het iets dichterbij huis. Heerugowaard had een obstakelrun waar mijn moeder een ticket voor mij had gewonnen (Dank je wel mama!). Dus nog een ticket erbij gehaald en op naar Heerugowaard. Vroeg eruit want we hadden de eerste en enige startgroep van 20km om iets voor half 10.

Aangekomen op het terrein was het best al warm. Gelukkig mochten we vroeg weg. Ook was te zien dat dit een iets kleiner evenement was dan Strong Viking wat we normaal gewend zijn. Medaille kreeg je al voordat je gelopen had. Rond 10 over 9 werd het startvak geopend. Na een goede opwarming mochten we onderweg.

Obstakels waren erg leuk. Iets makkelijker dan in een Strong Viking run. Ik zal er even een paar opnoemen welke erg goed waren. Monkeybars over het water heen. Nadeel was bij deze als je hem gehaald had moest je 50m later alsnog het water in om weer terug naar de overkant te gaan. Een parcours over banden lopen, door strobalen kruipen. Een bal van een bepaald gewicht over een stellage gooien. Boogschieten was erg gaaf. Hoe verder de pijl van de roos hoe verder je strafrondje was. Na 2 keer het bord missen en naar de verste pion te moeten lopen was het bij de derde keer toch raak en hoefde ik 2 pionnen minder ver! Een ander obstakel welke later bij de OCR finals Strong Viking ook aanwezig was.

Wat hadden trouwens pech de eerste keer door de modder kruipen viel tegen omdat ze de bak nog niet gevuld hadden met water. Dit was wel jammer omdat het een stuk moeilijker door de modder kruipen is als er geen modder ligt. Obstakel nummer zoveel met een soort van mat achter je aan een heuvel op en aan de andere kant er weer af. Een heel stuk door een sloot lopen. Welke ook wel grappig was en ik nooit eerder had gezien was op een schuin afgeslepen paal op een been 30 seconden lang blijven staan en dan de andere been. Wat bij de Strong Viking een straf is de battle rope was hier gewoon een obstakel. Obstakel ergens aan het eind van de 13km ronde was een band meenemen en een parcours afleggen. Dit parcours had echter drie hele steille hellingen welke je met band en al moest bedwingen. Ze hadden vlak voor het laatste deel op het strand ook een mooi modderbad gemaakt. Eerste keer was deze normaal te belopen. Tweede keer had de brandweer even wat sproeiers aangezet om iedereen af te koelen.

Op het strand zelf hadden we wat water obstakels. Eentje was iemand op je rug meenemen tot de paal in het water daar wisselen en de andere nam je mee terug. Een boomstronk mee het water in nemen en weer mee terug nemen. Kruipend door het zachte zand terwijl je net uit het water kwam. Gelukkig mocht je daarna als een soort van Tarzan weer het water in duiken. De laatste obstakel was met een touw de helling op. We hebben een ronde van 13km gedaan en daarna een groot gedeelte herhaald om vervolgens nog een ronde van 7 km te doen.

Het mooie aan dit evenement is dat het een goede opstap is naar de grotere obstakelruns. Het is me gelukt om alle obstakels met succes te volbrengen. Leuk klein evenement en super gezellig en wat ook nog gezegd moet worden de vrijwilligers waren allemaal zo ontzettend enthousiast! Echt geweldig!