Olympisch stadion loop 2019

Olympisch stadion loop 2019

11 november 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Het is zondag 10 november als ik naar buiten kijk is het een heldere dag en de auto’s die beneden staan zijn allemaal vol met ijs. Dus iets vroeger weg dan we vooraf gepland hadden omdat we eerst al het ijs nog van de auto af moesten krijgen. Buiten was het rond de 2 graden en rond 10 uur waren we bij atletiekvereniging Phanos welke in het Olympisch stadion is gevestigd. Parkeerplekken waren gelukkig genoeg aanwezig rond het stadion dus dit was gelukkig geen probleem. Nog even een klein stukje wandelen naar het stadion…

In het stadion aangekomen scheen er een heerlijk zonnetje en een licht briesje. Perfect hardloop weer dus. Echter wat ga je aan doen? Korte broek is dat niet te koud, lange broek is het niet te warm, korte mouwen lange mouwen? Het is maar 5 km dus uit eindelijk gekozen voor korte broek en korte mouwen.

Klaar dus op naar de start. Dit jaar hadden ze startvakken gemaakt zodat niet alle kinderen van de scholen helemaal vooraan gaan staan zodat je die de eerste km allemaal moet gaan inhalen. Echter de start was een beetje chaotisch vond ik. Ik was in het vak van 20 tot 25 min gaan staan. Voor ons was er nog een startvak met mensen die sneller dan 20 minuten gingen. Na de start van dit vak kwam er iemand naar ons vak haalde het lintje weg en zei iets van we wachten even tot de andere lopers het stadion uit zijn en dan gaan jullie. Echter het lint werd weggehaald en iedereen rende naar de start en ging door… Dus hup er maar achteraan. Geen idee of dit de bedoeling was maar we waren onderweg. 150 meter door het stadion en naar buiten hier links af richting de achterkant van het stadion. De brug over… deze was een beetje glad gelukkig waren ze al zand aan het strooien. Via de jachthavenweg gingen we door naar het Amsterdamse bos. Doordat het zo een super mooi weer was waren er best veel wandelaars en fietsers op de been. Aangezien wij gewoon gebruik maakten van deze paden vond ik het afentoe best gevaarlijk. Dit gevaar was niet zonder reden bij km 2 was het een fietser die in aanrijding kwam met een loper. Vooral het gedeelte bij het Amsterdamse bos was best chaotisch en mensen van buitenaf wisten ook niet zo goed wat ze met al die snelle lopers aan moesten.

Vlakbij het Cafe de Bosbaan was het keerpunt en mochten we naar de Amstelveenseweg. Hier bij het restaurant weer naar links om langs de Amstelveenseweg terug te gaan naar het Olympisch stadion. Nadat we het VU waren gepasseerd mochten we weer links het Skutsjespad op en de oversteek van de bus over om zo via het fietspad Piet Kranenbergpad terug te gaan naar het stadion. Weer de gladde brug over en nog een stukje naar het stadion. In het stadion nog dezelfde 150 meter naar de finish… Ik bedenk me nu pas dat ik eigenlijk helemaal geen klok gezien heb… Gelukkig had ik me horloge om en die zei mij dat ik precies 5 km had gelopen in 22:31. Echter de netto tijd gemeten door de organisatie was 22:28. Ik was dus tevreden dat ik maar iets meer dan een minuut van mijn pr af zat terwijl ik eigenlijk dit jaar niet echt getraind heb op snelheid maar veel meer op de Strong Viking runs.

Nadat ik mijn spullen had opgepikt en wat te drinken had genomen kwam ook mijn vriendin al binnen. Zij wilde een tijd van onder de 30 minuten lopen. Terwijl ik op mijn horloge keek en zag dat het pas 25 minuten geleden was dat ik gestart was bleek zij een tijd van 25:52 te hebben neergezet. Heel ver onder de 30 minuten dus.

Na omgekleed te zijn en we onze spullen gepakt hadden kwamen we op weg naar de uitgang nog de stand van Vitamine Well tegen. Dus hiervan nog even een flesje van meegenomen om voldaan naar huis te gaan.

Op naar de volgende Olympisch stadion loop volgend jaar!