ON-Running Test Event bij AV Startbaan!

ON-Running Test Event bij AV Startbaan!

14 februari 2019 Uit Door Sander Tuinhof

De lentemarathon in Amstelveen komt er weer aan. Dus net zoals afgelopen jaren organiseerde Runners World Amsterdamse bos weer een leuk event. ON-Running test event bij AV Startbaan.

Dus ging ik weer op pad om is te kijken naar dit event. Meer ook omdat ik de schoenen altijd wel interessant gevonden heb. ON is een merk dat alweer ruim 10 jaar bestaat en sinds 3 jaar ongeveer te koop is in Nederland. Even een quote wat On nou precies is:
 On is een jong en innovatief Zwitsers bedrijf dat de demping in hardloopschoenen opnieuw heeft uitgevonden. Bij On is op een creatieve manier gedacht over de basis van de hardloopschoen: de juiste demping. Hierbij heeft On de gepatenteerde CloudTec zool ontwikkeld. Door de zachte landing en dynamische afzet wordt hardlopen nog leuker! Bij On geloven ze in een fantastische ervaring voor velen. En dat zal jij ervaren wanneer je op de ‘wolken’ van On loopt. Deze Clouds combineren de zachte demping van een trainingsschoen met het directe en snelle gevoel van een wedstrijdschoen. Je kunt dit vergelijken met de zachte landing op het strand, maar dan met de directe afzet die je ervaart op een atletiekbaan.  

Aangekomen bij AV startbaan stonden alle schoenen al uitgestald en omdat ik wat aan de vroege kant was had ik genoeg tijd om wat leuks uit te kiezen waarop ik wilde gaan hardlopen. Ik koos voor een soort wedstrijd schoen. Licht en snel. Inmiddels begon de kantine van AV Startbaan ook wat voller te lopen. De test van de schoenen zou in combinatie gaan met een training van de loop groep van AV Startbaan. Nadat iedereen zijn/haar schoenen aan had werd het programma uitgelegd. Twee ronden buiten om inlopen daarna wat loop oefeningen dan even naar binnen en afsluiten met een piramide loop (2 min lopen, 1 min rust, 3 min lopen, 1 min rust, 4 min lopen 2 min rust.).

Dus hup naar de wielrenbaan welke om AV Startbaan heen loopt en gezellig met een groep van ik denk rond de 40 á 50 mensen twee rondes inlopen. Terug op de baan werden we in twee groepen verdeeld. De ene groep die vaker dit soort trainingen gedaan hadden en de beginners groep. Allebei de groepen gingen oefeningen en een paar loop trainingen doen. Beginnend met wat zwieren en zwaaien en het lichaam wat los gooien. Vervolgd met wat skipping als loop oefening tussen de pionnetjes.

Tijd om weer even naar binnen te gaan voor een kleine update over de lentemarathon welke op zondag 24 maart 2019 wordt gehouden. Dus mocht je nog mee willen lopen met de marathon, de halve marathon of de estafette marathon je kan je hier inschrijven *klikken*! Mocht je nou geen interesse hebben om te lopen maar heb je zoiets van misschien kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken als vrijwilliger, want ja de mensen moeten onderweg toch water krijgen, de juiste kant op worden gestuurd en een medaille opgehangen krijgen dan kan je jezelf hier opgeven als vrijwilliger *klikken*! 

Afbeeldingsresultaat voor lentemarathon

Hierna was het woord even aan Manon. Manon is Asicsfrontrunner en heeft samen met zes andere meiden in december van coast to coast gelopen. 180 km in vier dagen van Dubai naar Oman. Dit allemaal gevolgd door een camera ploeg en de film hierover gaat aanstaande zondag 17 februari 18:00uur in premiere in de Asics Flag store in Amsterdam. Aanmelden kan hier *klikken*. Ondertussen waren de meeste mensen hun schoenen aan het wisselen. Dit omdat je meerdere schoenen deze avond mocht proberen. Ook ik heb me schoenen omgeruild voor een ander paar.

Dus maar weer op naar buiten! Tijd voor het echte werk. Als je het twee keer volhield was het al goed genoeg werd er voor het begin gezegd. Je hoefde niet na te denken tijd werd bij gehouden door de trainer Jeroen en door gegeven aan ons middels een fluitsignaal. Dus hup daar gingen we voor de eerste twee minuten. Zelf ging ik redelijk snel van start achter de kop groep van 3 of 4 mannen aan en voor de twee snelste dames (Christine en Manon). Na twee minuten een minuut rust. Besloten dat ik in een groepje zou gaan lopen en de twee dames die achter mij liepen voor te laten zodat ik hun tempo zou aanhouden en mezelf niet zou opblazen. Eerste ronde ging lekker we hadden een mooi tempo en ik voelde me goed. Tweede ronde ik kon de dames nog steeds bijhouden. Derde ronde moest er een van de dames afhaken en ook ik had zoiets nu is het wel genoeg geweest. Christine (dank je wel hiervoor!) overtuigde me om hem af te maken en zelfs om de laatste ronde ook nog mee te lopen. Na het laatste fluitsignaal was ik erg tevreden over deze training.

In de kantine nog even na gepraat over de schoenen en daarna was het weer tijd om heerlijk naar huis te gaan!

Runnersworld Amsterdamse bos, AV Startbaan en ON schoenen super bedankt voor deze leuke avond!