Opening Trail run Corversbos

Opening Trail run Corversbos

2 november 2018 Uit Door Sander Tuinhof

Super leuk! Ik ben uitgekozen op toe te treden tot de club van 35 tijdens de NN Zevenheuvelenloop op 18 november in Nijmegen. Hier nog een klein artikel van de “Losse Veter” over de club van 35.

En vandaag was onze eerste bijeenkomst in het Corversbos in Hilversum. Dit omdat er een nieuw trail run parcours was aangelegd in dit bos bij Hilversum. Dan vraag je je af wat moet iemand van de NN Zevenheuvelenloop daarbij want dat ligt toch niet in de buurt? Dat klopt maar deze nieuwe hardloop route is gefinancierd door de stichting Zevenheuvelenloop. Aangezien de NN Zevenheuvelenloop iedereen aanmoedigt om met de trein te komen kost deelname dan maar 20 euro. Wil je toch liever met de auto komen dan betaal je 5 euro extra. Dus eigenlijk hebben alle mensen die niet met de trein komen bijgedragen aan dit nieuwe parcours in het Corversbos in Hilversum.

Vanmiddag om kwart voor drie kwamen we bij elkaar. Ik was er om 2 uur al omdat mijn dag iets sneller verliep dan gepland. Dus aangezien ik toch al bij het Corversbos was maar even heerlijk gewandeld in het bos. Rond half 3 was ik terug bij mijn auto en werden de eerste spullen al klaar gezet en begon het ook langzaam vol te stromen met mensen. Niet alleen de club van 35 was aanwezig maar ook mensen van Natuurmonumenten en wat mensen van de plaatselijke atletiekclub.

Na een voorwoord van de directeur van de Zevenheuvelenloop en de boswachter van het Corversbos mochten we dan eindelijk aan de warmingup beginnen. Nadat iedereen opgewarmd was mochten we met een groep van ongeveer 30 mensen onderweg. Rechtdoor… maar niet te ver want het eerste paaltje stuurde ons al meteen de rechterkant op. Dus hup met zijn allen in een boog toch de afslag nemen. Langs de golfclub het bos in. Eerst over een breed pad, later over een zandpaadje en nog wat smallere doorgangen om daarna weer uit te komen op een mooi breed pad. Een super leuke gevarieerde route door het Corversbos. Na 4,9 km waren we weer terug… ik was niet op de plek waar je hoort te starten gestart dus daar door kwam ik net die 100 meter te kort.

Na het lopen gingen sommige nog voor een tweede ronde en andere bleven gezellig bij het kraampje wat opgezet was staan kletsen. Zo hadden ze een aantal lekkere dingen om ons er na deze trailrun weer boven op te krijgen zoals banaan, sinaasappel, chocola, snoepjes en drinken. Nadat iedereen na hun tweede ronde ook terug waren gingen de eerste mensen langzaam naar huis toe.

Mocht je nou deze trailrun ook een keer willen proberen. Je kan je auto parkeren op de Beresteinseweg 31 te β€™s Graveland. Vanaf hier staat er bij de ingang een bord en dan is de trailrun helemaal netjes aangegeven met bordjes.

Met dank aan Natuurmonumenten en Stichting Zevenheuvelenloop
PS: Je kan je nog steeds inschrijven voor de 15 km van de Zevenheuvelenloop.