Opening Zevenheuvelenroute Veluwezoom 15km

Opening Zevenheuvelenroute Veluwezoom 15km

26 oktober 2019 Uit Door Sander Tuinhof

Vandaag mocht ik mee met de Stichting Zevenheuvelen (Club van 36) om een nieuw hardloop parcours te openen op de Veluwezoom. Dus vanmorgen vroeg richting de Steeg een dorpje aan de Ijssel en grenzend aan het Nationaal Park Veluwezoom.

Hier aangekomen was het nog rustig om half 10. Echter, duurde dit niet lang en vele auto’s kwamen het terrein op gereden. Met een heerlijk zonnetje en rond de 15 graden was het perfect om vandaag hard te lopen. Amsterdam waar ik vanmorgen weg was gegaan waaide het behoorlijk hard maar daar was hier niks meer van te merken. Dus was het nu klaar maken voor de run. Eerst nog even een praatje van de boswachter van natuurmonumenten, natuurlijk van Alexander Vandevelde (Directeur Stichting Zevenheuvelen) en degene welke de route gemaakt had. Ook deed ze de warming up. Hierna mochten we door het lint lopen en was de route officieel geopend. We waren met aardig wat mensen. Een groep welke de 7,5km ging wandelen want ook die begon op dezelfde plek, een groep welke deze afstand hardlopend ging afleggen. Maar ook een klein groepje trailrunners met honden welke het parcours in tegengestelde richting liepen i.v.m. het aanzien komen van de honden en dat iedereen het niet even prettig vind om een hond achter zich te hebben lopen. Ikzelf ging voor de 15 km was wel benieuwd hoe dit nieuwe parcours op de Veluwezoom eruit zou zien.

Startend vanaf de parkeerplaats Lapendeken (Klik hier voor de juiste plek op google maps) gingen we onze 15 km te gemoed. Als snel kwam Christine van Runningteam Simba bij mij lopen en we raakten aan de praat. De eerste 3 km was redelijk vlak maar rond de 4 km begon het klimmen. De eerste klim was er eentje naar 97 meter. Door de mooie bossen met al aardig wat gevallen blaadjes. Een echt herfstplaatje. Tot kilometer 7 ging het een beetje op en neer. Na km 7 ging het weer een goed stuk omhoog om vervolgens ook weer aardig te dalen. Dit was wel een redelijk technisch stukje met veel boomwortels en afgevallen hout waar je even omheen moest. Maar nog steeds was het uitzicht echt geweldig. De geur van de bossen en alle herfst kleuren waren echt mooi. Eenmaal beneden heb je nog een kleine klim om vervolgens bij kilometer 10 aan te komen en het weer langzaam de hoogte in gaat, een klim van ongeveer anderhalve kilometer. Om hierna in 500 meter weer te dalen om te beginnen aan de nieuwe klim. De laatste 2 km hebben nog een best zware klim zeker de laatste klim is zwaar… je weet dat je er bijna bent maar je moet nog aardig om hoog. Uiteindelijk kom je weer terug op de parkeerplaats. Ik wil bij deze Christine super bedanken voor het mee lopen het was een super goede training voor mij… ook al was het voor jou een rustige duurloop!

Na de loop stond er heerlijk wat eten en drinken klaar voor ons en werden we goed verzorgd! Super bedankt!

Ik vind dat Natuurmonumenten en Stichting de Zevenheuvelen echt een super mooi parcours hebben uit gezet. Ook raad ik iedereen aan wie in training is voor de Zevenheuvelenloop dit parcours zeker een keer te lopen. Dan valt de Zevenheulenloop wel mee. In totaal zitten er in deze trail ongeveer 10 echte klimmetjes wat natuurlijk voor de Zevenheuvelenloop echt een ideale training is. Het aantal hoogtemeters wat met deze 15 km gedaan wordt is rond de 215 meter. Hier onder het hoogteprofiel voor deze route en de route zelf. De route is te herkennen aan de 15 km bordjes welke op het parcours staan.

Mocht je het leuk vinden om deze route een keer hardlopend of wandelend te doen het adres van de parkeerplaats om te starten is:
Diepesteeg 25, 6994 CC De Steeg

Geen fotobeschrijving beschikbaar.